Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Investeringsmaatschappij Exor krijgt beursnotering in Amsterdam

Investeringsmaatschappij Exor krijgt beursnotering in Amsterdam

De van oorsprong Italiaanse maar nu Nederlandse investeringsmaatschappij Exor verruilt vandaag de notering in Milaan voor Euronext Amsterdam.

De holding is al bijna een eeuw oud en in handen van de familie Agnelli, de naam achter Fiat. Het heeft minderheidsbelangen in bedrijven als Ferrari en Stellantis, maar bijvoorbeeld ook in voetbalclub Juventus en luxemerk Christian Louboutin. De portefeuille beslaat in totaal zo’n €30 miljard.

Van Milaan naar Amsterdam

Voorheen was Exor genoteerd aan de beurs van Milaan, maar nu is dus voor Euronext Amsterdam gekozen. "Euronext Amsterdam is de plek waar enkele van de leidende Europese groepen hun beursnotering hebben",  stelt het concern.

Met de verhuizing wordt de "plaats van notering van de vennootschap in lijn gebracht met haar gevestigde juridische structuur als een in Nederland geregistreerde houdstermaatschappij", aldus Exor. De groep valt nu onder toezicht valt nu nog slechts één toezichthouder, de Autoriteit financiële Markten (AFM).

Het aandeel Exor staat lokaal genoteerd  in Amsterdam en koerst op moment van schrijven rond de €67.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 30 sep "Dit is mijn beleggingsstrategie in deze bear market" 25
 2. 30 sep Maandag begint De Slimste Belegger!
 3. 30 sep De 9 grootste beginnersfouten op de beurs 5

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Karel Finders 12 augustus 2022 10:15
  De familie Agnelli heeft voor mijn gevoel geen oog voor de aandeelouder. Zeer karig dividend, zeker in relatie tot hun omzetcijfers. Zou een waarde-aandeel moeten zijn ??
  Complexe holdingstructuur (lees: geringe transparantie). Voor mij als particuliere belegger niet interessant, omdat dit bedrijf door mij moeilijk te volgen is.
 2. forum rang 5 Bart Meerdink 12 augustus 2022 16:36
  quote:

  Karel Finders schreef op 12 augustus 2022 10:15:

  De familie Agnelli heeft voor mijn gevoel geen oog voor de aandeelouder. Zeer karig dividend, zeker in relatie tot hun omzetcijfers. Zou een waarde-aandeel moeten zijn ??
  Complexe holdingstructuur (lees: geringe transparantie). Voor mij als particuliere belegger niet interessant, omdat dit bedrijf door mij moeilijk te volgen is.
  Heb je wel gekeken op www.exor.com ?

  Ze hebben 22,9% van Ferrari, 14,4% van Stellantis, 26,9% van CNH Industrial en hebben net PartnerRe voor ~€8,6 miljard verkocht.

  Samen is dat (in miljarden) €8,96 + €6,72 + €4,61 + €8,6 = €28,88

  Plus nog kleinere belangen ad ~€4 miljard die wegvallen tegen de schulden (op een kleine miljard na).

  Samen dus ongeveer €28 miljard NAV en de marketcap is €15,45 miljard. Dus ongeveer een 45% discount.

  Ferrari heeft een erg hoge waardering (K/W 42,5) maar Stellantis juist helemaal niet (K/W 2,97) (en CNH Industrial een K/W van ~10)

  Lijkt me toch vrij transparant en ze doen het een stuk beter dan HAL volgens mij.

  Ik heb alvast een beetje gekocht.

  Overigens Berkshire Hathaway keert helemáál geen dividend uit... Daar zit ik ook graag in.
 3. forum rang 5 Bart Meerdink 15 augustus 2022 22:56
  quote:

  Bert44 schreef op 15 augustus 2022 22:09:

  Exor gaat eind september "delisten" op de beurs van Milan. Als je dan nog aandelen hebt van Exor, wat gebeurt hier dan mee? Of gaan die meeverhuizen naar Amsterdam?
  www.exor.com/pages/investors-media/sh... (Questions and Answers tabje)

  Ik zie na vrijdag geen handel meer op Milaan.

  Volgens mij gaat het automatisch goed, dwz handel gaat nu naar Euronext Amsterdam. Maar misschien dat dat niet voor alle brokers geldt, dus dan moet je even vragen. In ieder geval geen bestens order plaatsen totdat je het zeker weet...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links