Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wel of geen Twitter, Musk heeft nu helft belang 'duur' Tesla verkocht

Wel of geen Twitter, Musk heeft nu helft belang 'duur' Tesla verkocht

Dit is een speculatief stukje, maar de data, feiten en cijfers kunt u zo interpreteren.

Het is not done voor bestuurders en commissarissen om iets over de koers of waardering van eigen aandeel te zeggen. Met de mond, want ze kunnen natuurlijk buiten de stille periodes om dat eigen aandeel kopen of verkopen. Hij heeft het vaker gezegd, maar 1 mei 2020 sprak een bekende ondernemer deze woorden.

Ter memorie, want wat stond de koers toen - we zijn intussen minimaal één split verder, het is niet bij te houden - en wat deed de prijs sindsdien? Let wel, toen Musk dit twitterde had hij een belang van rond 28% van Tesla. 


Over naar vandaag en intussen wordt er volop gespeculeerd of dit een moetje is. Zijn ingetrokken bod op Twitter is in de see you in court fase beland. Er bestaat een kans dat de rechter hem gebiedt alsnog zijn bod van $54,20 per aandeel (in totaal $44 miljard) op Twitter gestand te doen.


Intussen heeft Musk nog maar een belang van 14% in Tesla. Geluk bij een ongeluk? Musk is in twee jaar tijd van de helft van zijn belang van het in zijn ogen dus te dure Tesla afgekomen met een plausibele reden: de overname van Twitter. Sinds 1 mei 2020 was het fonds zowel duurder als goedkoper - koers en/of waardering.

Kortom, hij heeft ze duur verkocht voor zijn begrippen. Stel u voor dat hij de aandeel gewoon had verkocht via block trades (want via het boek was een titanenklus geweest). Dan was bij wijze van die split niet nodig geweest, want was u dan in het aandeel blijven zitten, als u ze had gehad...?

Of denkt u dat Musk die aandelen weer gaat terug kopen, als Twitter niet door gaat...? Faites vos yeux. 

Oh ja, er staat Ahold Delhaize bij, vergeten bij te werken, maar het is echt Tesla. Zaandam mag dromen van 128 keer verrwachte winst :-) 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Het valt mee voorbeurs en het thema is touwtrekken aandelen en rentes
 2. 21 sep Opletten, AEX verslechtert, lagere bodem en dan kán het snel gaan 5
 3. 21 sep Het is slecht voorbeurs, maar wel om een goede reden 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Geldaap 10 augustus 2022 18:01
  quote:

  maarten030 schreef op 10 augustus 2022 15:22:

  Op 25-30x de verwachte winst 2023 met een verwachte groei van minimaal 50% per jaar is er niks duurs aan.
  Maar met 60-80x de verwachte 2023 winst en een stevige winstdaling in 2024 is het natuurlijk wel erg duur. Het is maar net welke visie voor Tesla uit gaat komen. En mocht Tesla boven verwachting gaat presteren, dan zit je met het risico dat het Musk mannetje er wel voor zorgt dat vooral hijzelf en niet de overige aandeelhouders daarvan gaat profiteren. Helaas heb ik zelf via index fondsen ook een belang in Tesla .... :-(
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links