Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De NY Transportation index test de weerstand 6.949,44 aan de bovenkant van de horizontale bandbreedte.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:5.751,50
Steun:4.767,36
Weerstand:6.353,93
Steun 2:4.352,70
Weerstand 2:6.949,44

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De NY Transportation index weet de dalende trend achter zich te laten. Hierdoor mag een consolidatie worden verwacht. Enkel boven de weerstand 6.353,93 (top van 1 april) zou het technische beeld van de NY Transportation index verder verbeteren. Van belang is dat steun 4.767,36 (bodem van 25 september 2020) niet gebroken wordt.

  • De MACD verbetert op lange termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • De Stochastics geeft op lange termijn een oversold conditie (uitverkocht) aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Lage waarden worden gezien als uitverkocht. Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het betrouwbaarst. Positieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe lagere bodem neerzet terwijl de stochastic een hogere bodem noteert. Dit is een eerste signaal van een nakende trenddraai. Als in een later stadium het aandeel opwaarts uitbreekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone stijgt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links