Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX-index

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:730,91
Steun:632,12
Weerstand:829,66
Steun 2:527,86
Weerstand 2:987,30

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse beurs heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van top van 2 februari 2020 rond 632,12. Zolang de AEX boven deze voormalige top weet te blijven, blijft het technische plaatje positief. Vervolgens heeft de AEX haar dalende trendje achter zich gelaten. Deze uitbraak is gemarkeerd met de roze cirkel. Door deze verbeteringen is er ruimte vrijgekomen richting 772,23 (gevormd op 2 februari).

  • De MACD verbetert op lange termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links