Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"In het begin deed ik echt alles verkeerd"

"In het begin deed ik echt alles verkeerd"

Analist Niels Koerts vertelt over de fouten die hij maakte toen hij op zijn veertiende begon met beleggen. Ondanks die fouten was het slim om zo vroeg te beginnen. Dat heeft namelijk alles te maken met het rente op rente-effect.

Dit effect wordt ook wel compound interest genoemd. Ene Albert Einstein noemde dit 'the most powerful force in the universe' en zelfs het achtste wereldwonder. Samen met IEX-redacteur Coen Grutters legt Niels Koerts je er alles over uit in de tweede aflevering van BeleggersBootcamp. Ze rekenen voor hoe het rente op rente-effect grote invloed heeft op je langetermijnrendement.

Direct weten wanneer er een nieuwe aflevering van BeleggersBootcamp online staat? Volg de podcast dan op Spotify of Apple Podcasts. Natuurlijk verschijnt BeleggersBootcamp ook elke twee weken hier op IEX. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 30 sep "Dit is mijn beleggingsstrategie in deze bear market" 27
 2. 30 sep Maandag begint De Slimste Belegger!
 3. 30 sep De 9 grootste beginnersfouten op de beurs 5

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Karel Finders 28 juli 2022 08:57
  Ik heb toch mijn bedenkingen m.b.t. compound-interest. Tuurlijk: rente-op-rente levert een exponentiële grafiek. Maar als die rente jaarlijks corrigeert met inflatie, valuta-schommelingen etc ..., zal de rente-curve weliswaar nog steeds exponentiëel zijn maar wel sterk afgevlakt.
 2. forum rang 4 W-Handelaar 28 juli 2022 17:28
  Wat een slechte adviezen zeg!!!
  Natuurlijk kan je als beginnende belegger in turbo's gaan, dat is niet anders dan aandelen. Je inleg is immers een stuk minder (dus minder exposure), en je hebt een automatische StopLoss dus een beperkt verlies. Bijvoorbeeld 100 turbo's met Hefboom 3 staat gelijk aan 300 aandelen. Dus met een klein kapitaal kan je al meedoen. Leg dat maar eens uit Niels.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links