Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het beste van de IEX Beleggersdag 2022

Het beste van de IEX Beleggersdag 2022

Wat heeft u gemist op de IEX Beleggersdag op 1 juli? Een overzicht van de hoogtepunten van de dag, inclusief nieuws over Bol.com.

De opening van het event werd verzorgd door Peter Paul de Vries (RVC IEX Group) en dagvoorzitter Sophie van Enk. Om even te peilen wat voor publiek er in de zaal zat en wat de stemming was, stelden wij wat vragen.

Bijvoorbeeld, wat zijn de favoriete aandelen van onze lezers?

Uit het IEX beleggingsonderzoek dat wij voorafgaand aan de IEX Beleggersdag deden, blijkt dat van de technologie-aandelen ASML torenhoog favoriet is bij Nederlandse beleggers

Beleggen in technologie

Constantijn van Oranje, special envoy van Techleap.nl, gaf beleggers een kijkje in de keuken van de technologiesector. En hoe zij het beste kunnen investeren in tech.

Niet allemaal op een paard wedden, was een van zijn beleggingslessen. Hij vindt dat beleggers te veel in Nederlandse bedrijven beleggen. 

Lees hier het interview dat wij eerder hadden met Van Oranje: “De laagdrempeligheid van de beleggingswereld wordt gefaciliteerd door start-ups”

KPN en ASR zijn niet bang voor een hogere inflatie

's Morgens stonden er ook twee CFO's op het podium. KPN en ASR hadden hun financiële mannen afgevaardigd om beleggers bij te praten. Opvallend was dat ze zich allebei niet zo druk maken om de oplopende inflatie.

En dat ze verwachten dat zowel KPN als ASR echt Nederlands blijven, met Nederlandse klanten en Nederlandse operaties.

Ahold en Bol.com gaan nauwer samenwerken

Ahold Delhaize gaat met ingang van het tweede halfjaar van 2022 de online offline winkelconcepten nauwer laten samenwerken. Dat kondigde CEO Frans Muller aan op de IEX Beleggersdag.

Live podcasten

Er was niet alleen veel te zien, ook te luisteren. Premiumleden konden de vaste vrijdagse beleggingspodcast van Arend Jan Kamp en Niels Koerts en regisseur Coen Grutters - deze keer met de topman van Ebusco als speciale gast - deze keer live bijwonen. 

Technische analyse met Royce Tostrams

De AEX-index staat zo'n 16,5% in de min. Ook beleggers in obligaties, vastgoed en cryptomunten kijken aan tegen dubbelcijferige verliezen. "Dat is natuurlijk dramatisch, maar het biedt ook kansen", stelt technisch analist Royce Tostrams.

In zijn TA-video, die ditmaal in het teken staat van zijn presentatie op de IEX Beleggersdag van 1 juli, tipt hij enkele kansrijke aandelen en ETF's.

Somber beeld

Sandra Phlippen, de hoofdeconoom van ABN Amro schetste een somber beeld over de gasmarkt. Haar presentatie ging erover wat er zou gebeuren als Rusland de gaskraan deze zomer verder dichtdraait.

Tot slot, het beurspanel met tips om mee naar huis te nemen


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 jul Het beste van de IEX Beleggersdag 2022
  2. 13 mei Trap er niet in! Beleggingslessen van Disney+
  3. 13 mei Euronext lanceert groene AEX: welke aandelen zitten daarin? 10

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links