Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Albert Heijn en Bol.com gaan nauwer samenwerken"

"Albert Heijn en Bol.com gaan nauwer samenwerken"

Ahold Delhaize gaat met ingang van het tweede halfjaar van 2022 de online en fysieke winkelcconcepten nauwer laten samenwerken. Dat kondigde CEO Frans Muller aan op de IEX Beleggersdag, vanmiddag in Bussum.

In de nieuwe omnichannel-strategie wil Ahold zowel aan de Amerikaanse oostkust (Fresh Direct en Stop & Shop) als in de Benelux (Albert Heijn, Delhaize en Bol.com) de fysieke en online 'klantreizen' met elkaar gaan verbinden. 

"Dit is de eerste keer dat dit zo gebeurt: dat een foodbedrijf en een non-food detailhandel in één concept bij elkaar worden gebracht", zegt Muller. Als voorbeeld geeft hij aan dat Albert Heijn 4,9 miljoen Bonuskaarthouders heeft die nog geen vaste klant bij Bol.com zijn, versus 4,2 miljoen Bol-klanten die geen vaste AH-winkelklanten zijn. 

Door beter gebruik te maken van data en de concepten meer op elkaar af te stemmen, worden online en offline winkels verenigd in één ecosysteem, zegt de topman. In de VS en de Benelux wordt de nauwere samenwerking tussen de merken het komende halfjaar opgestart. 

  


IEX Nieuws is het nieuwskanaal van IEX Group voor divers financieel en beursnieuws..

Auteur: IEX Nieuws

IEX Nieuws is het nieuwskanaal van IEX Group voor divers financieel en beursnieuws.

Meer over IEX Nieuws

Recente artikelen van IEX Nieuws

 1. 19 sep AFM-bestuurders overtreden de wet 16
 2. 18 sep Smallcaps vragen Euronext uitstel van delisting-proces 1
 3. 21 aug AFM maakt fout met meldingen 4

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Addio 2 juli 2022 01:48
  Meneer Muller dank voor uw uitleg. Echter heeft u wel eens overwogen om het dividend te combineren met inkoop eigen aandelen. Als u ongeveer 4% dividend rendement geeft , kan me voorstellen om daar een reversed aandeeldividend van te maken. Ipv cash bied u aan om aandelen terug te kopen met een opslag van bv 0,25 en daarnaast extra in te kopen onder het inkoopprogramma, van 1 miljard . De aandeelhouder word gedwongen in tijde van crisis te opteren voor aandelen vanwege cash in bedrijf en als het goed gaat word er ingekocht via huisbank. U kunt dit combineren door 4% in te kopen ipv cash dividend met goede premie over de koers ( ahold koopt zwaar onder intrinsiek) en extra inkopen in kader van 1 miljard bij de aandeelhouder. Gevolg is dat uit omgekeerd keuzedividend er veel intrinsieke waarde voor weinig ingekocht word en daarnaast koop u aandelen in via 1 miljard programma van de aandeelhouder. De gevolgen zijn gelijk zichtbaar in de resultaten het jaar opvolgend . Hoop dat dit niet allen door ahold , maar ook kon. Olie, post nl en alle bedrijven die eigen aandelen inkopen volgen.. vind men de koers te laag kunnen ze op de dag voor ex datum aandelen kopen om hun belang in aantallen op niveau te houden . De enige die hier niet vrolijk van worden zijn de shorters, want die moeten aandelen leveren op de koers van keuzedividend en misschien extra vanwege inkoop aandelen . ( 1 miljard). Groet Ad Klinkenberg
 2. [verwijderd] 23 augustus 2022 13:41
  De actie van Albert Heijn waarbij klanten kunnen krassen voor gratis producten wordt verlengd. Klanten die hun gratis producten komen ophalen, staan nu regelmatig voor een leeg schap.


  "De actie is zo succesvol dat we klanten wat langer de tijd geven de kraskaarten in te wisselen", zegt een woordvoerder maandag desgevraagd tegen NU.nl.

  Het gaat daarbij alleen om het verzilveren van de kraskaarten, de uitgifte van de kaarten is zondag al gestopt. De producten konden in eerste instantie tot 4 september worden afgehaald. "Dat wordt nu verlengd tot en met 2 oktober", zegt de woordvoerder.

  Het idee daarachter is dat klanten dan niet meer misgrijpen. Bij iedere 15 euro kregen AH-klanten zo'n kraskaart, waarbij je altijd een gratis product 'won'. Het gaat om onder meer koffie, tandpasta en fruitrepen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links