Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe zeker is het dividend van KPN en ASR? Stel hier uw vragen

Hoe zeker is het dividend van KPN en ASR? Stel hier uw vragen

In deze onzekere tijden zijn veel beleggers meer geïnteresseerd in dividend dan in koerswinst. Op de IEX Beleggersdag spreken de Chief Financial Officers van defensieve reuzen KPN (dividendrendement 4,4%) en ASR (dividendrendement 6,7%). Heeft u vragen voor een van hen? Stel ze nu vast!

Chris Figee is als CFO verantwoordelijk voor het gehele financiële werkveld van KPN. Hieronder vallen de financiële rapportages, het financierings- en kapitaalmarktbeleid van het bedrijf en de financiële planning. Ewout Hollegien is lid van de Raad van Bestuur van ASR. Zijn portefeuille omvat Finance, Risk & Performance Management, Group Balance Sheet Management, Vermogensbeheer en Vastgoed.

U kunt uw vragen aan de CFO's vooraf indienen; een aantal ervan zal door Figee en Hollegien worden behandeld tijdens de IEX Beleggersdag op 1 juli.

Stel hier uw vragen

 

Vrijdag 1 juli, 't Spant Bussum
10:40 Chris Figee (KPN) en Ewout Hollegien (ASR)

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 12 aug Investeringsmaatschappij Exor krijgt beursnotering in Amsterdam 6
  2. 10 aug Zo beleg je met weinig geld
  3. 05 aug Tesla-rijders bungelen onderaan in Turbocompetitie

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. domin8tor 28 juni 2022 09:45
    Vraag aan KPN: waarom als glasvezel zo goed rendeerde (ook 5 jaar terug toen KPN de kraan vrijwel uit had gezet), keerde men toch dividend uit? Daar aandeelhouders met cash zeker geen beter rendement halen dan op glasvezel. Momenteel is dat nog steeds zo, maar ik begrijp dat er nu fysieke limieten zitten op hoeveel je per jaar weg kunt zetten aan huishoudens, dit was in het verleden niet het geval.
    Om de vraag breder te stellen: maakt u afwegingen om dividend te schrappen om meer interne investeringen te kunnen doen? Investeringen die wellicht meer renderen dan de cash voor de aandeelhouders (0% nog steeds op de spaarrekening).

    Vraag aan ASR: Stel we krijgen rentebeleid dat deze keer naar boven toe uitslaat i.p.v. naar beneden toe (0% of negatief). Stel we gaan naar 10% rente. Denkt u dat uw solvency dan, ondanks dalende aandelen, net zo gezond blijft als nu of zelfs verbeterd? Gaat u bij een verbeterde solvency dan mee in dividendverhogingen om bij te blijven bij de rente?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links