Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Particulieren? Bearish, maar wél doorkopen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Drufeltje 23 juni 2022 17:59
    Beste Arend Jan,

    We weten allemaal dat de markt nog veel lager kan en het allemaal ook nog veel slechter kan worden. Maar stop eens om ons daar elke dag in jouw stukjes weer aan te herinneren en bijna alleen maar negativiteit te beschrijven! Schrijf ook eens iets positief en geef ons eens aan met jouw vergelijkingen uit het verleden hoe het allemaal ineens ook weer veel hoger en beter kan worden. Er zijn immers ook meerdere positieve artikelen van kenners in binnen en buitenland te vinden die de markt te oversold vinden en juist wel aanbevelen nu in te stappen. Dus nogmaals kom ook eens met wat opbeurende voorbeelden want de markt kan twee kanten op!
  2. Beerbaron 23 juni 2022 19:51
    Prachtig stuk weer AJ.
    Ik beleg pas sinds 2017 dus dit voelt als mijn 1e echte bearmarkettest. Mijn lange termijn plan is echter zo goed als in beton gegoten en ik ben al aardig wat van de gele briefjes aan het bijkopen.
    Volgens mij zei Munger ooit, in een bearmarket komen de aandelen weer bij de rechtmatige eigenaar terecht.
  3. forum rang 6 Happy 24 juni 2022 08:34
    Nieuwe tijd en nieuwe gokkers. Hele generatie die alleen maar kleine dips kent en structurele daling van maanden kennen. Dat we in korte tijd een compleet andere economie zonder steun van CB's krijgen is nog niet aangekomen. Wie gaat deze Bux-cowboys helpen als we einde jaar op een AEX van 550 staan?
  4. forum rang 6 b.west.invest 24 juni 2022 10:11
    quote:

    Slowpoke schreef op 24 juni 2022 09:56:

    Mag nog wel 30 procent vanaf, veel te overgewardeerd aangezien bedrijfsresultaten gaan tegen vallen de komende kwartalen.
    En dat gaat ook gebeuren , zolang er echter nog sukkels zijn en die elke keer weer aandelen van de institionele beleggers afkopen ,
    blijft het heen en weer gaan , echter de kopers zijn aan het opdrogen , dus ik verwacht heel snel een terechte correctie .

    Aandelen met 20 en veel meer maal de winst , die gaan verdwijnen , en gaan terug naar wqat het hoort te zijn , echter de markt overdrijft altijd , dus ze gaan nog verder naar benee .

    Dat je het weet .
  5. Businessmen 24 juni 2022 10:37
    quote:

    Slowpoke schreef op 24 juni 2022 09:56:

    Mag nog wel 30 procent vanaf, veel te overgewardeerd aangezien bedrijfsresultaten gaan tegen vallen de komende kwartalen.
    De aandelen zijn al goed gecorrigeerd en als ze een klein beetje tegenvallen dan een kwartaal daarvoor moeten ze met 30% dalen? dat is toch niet in verhouding? Ik bedoel de afgelopen tijd versloegen een aantal bedrijven ook de verwachtingen en die gingen niet met 30% omhoog maar selchts met een paar %. Ik heb het over Google, MSFT en NVDA etc. Ook Devensieve aandelen btw niet.
  6. Slowpoke 24 juni 2022 10:58
    De winsten zullen afnemen in de aankomende kwartalen, het is maar hopen dat het niet langer dan 2 kwartalen gaat duren en anders kan herstel pas starten over een jaar of 5.

    Dat is ook niet erg als je voor de lange termijn belegt, maar leuk is het niet.

    Als de winsten afnemen dan kun je de ratio's opnieuw berekenen en zul je zien dat aandelen niet per se goedkoop zijn, dat de koers 50 procent omlaag is gegaan zegt niets over waarderingen, deze staan totaal los van elkaar.

    Waarderingen hebben met balans, resultaten(W/V rekening) en kasstromen te maken en niets met de koersprijs, blijkbaar snappen mensen dat nog steeds niet.

    Als de winsten met 50 procent zakken en de koers ook met 50 procent dan is het bedrijf net zo duur/goedkoop al de hoogte punt.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links