Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Onverwachte renteverhoging trekt beurzen de diepte in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Martin-Jan Crum 16 juni 2022 23:00
    @businessmen

    Ik ken uw profiel etc. uiteraard niet, noch uw vermogen, beleggingsstijl, horizon, maar als uw portefeuille dit jaar op min 50% staat kan ik u alleen maar aanraden eerst eens goed naar de samenstelling van uw portefeuille te kijken en het daarbij behorende risicoprofiel.

    succes
  2. forum rang 10 bp5ah 16 juni 2022 23:03
    quote:

    Jason Voorhees schreef op 16 juni 2022 19:42:

    Onverwachte renteverhoging, wie heeft die kop nou verzonnen.
    Hier gaat het al weken cq maanden over, als je dat onverwacht noemt, dan zou ik zeggen ga maar weer onder je steen zitten.
    Hij doelt op de zwitserse rente, die werd met 0.5 verhoogd i.p.v. de verwachte 0.25, dat had wel degelijk impact hier vanmorgen.
  3. forum rang 6 rene66 16 juni 2022 23:31
    quote:

    Businessmen schreef op 16 juni 2022 20:31:

    Beste,

    Ik beleg al 5 jaar en tot eind vorig jaar is het heerlijk gegaan vooral 2020 (21%) en 2021 (31%). Met alle winst die ik tot nu toe heb behaald zit ik nu op min 10% in totaliteit. Dit jaar zit ik op min 50%. Alle cash is op alles wat ik erbij leg gaat 2 keer zo hard naar beneden.

    Stel het stopt hier qua daling dan betekent dat de koersen 100% moeten stijgen totdat ik weer op het oude niveau ben. Lang verhaal kort wat is handig? niet meer kijken naar mij portefeuille? Wel kijken naar mijn portefeuille en hier van leren waarom ik vorig jaar niet heb verkocht terwijl sommige aandelen boven 100% waren gestegen? Ik heb gewoon slaaploze nachten van soms.

    Alvast bedankt!

    PS: ik weet dat mijn username niet goed bij mijn situatie past.
    Gezien de komende recessie en de vooruitzichten zou ik persoonlijk 50 procent van de portefeuille verkopen als de beurs weer een beetje aantrekt de volgende week. Daarna zou ik pas in de eerste helft van 2023 weer aandelen kopen. Op dit moment schat ik in dat de markt in de eerste helft van 2023 het dieptepunt pas heeft bereikt. Maar de markt precies voorspellen blijft heel moeilijk zo niet onmogelijk. Bij de terug koop zou ik zelf alleen kwaliteit aandelen kopen. Dus in bedrijven die geld verdienen. Niet teveel schulden hebben en een betrouwbaar management en track record.

    Ik denk dat de verkoop van de helft van de aandelen ook meer nachtrust geeft. Maar het is eigenlijk niet mogelijk een goed advies te geven zonder verder inzicht in uw portefeuille
  4. Arno1956 17 juni 2022 00:07
    quote:

    jan de vakman schreef op 16 juni 2022 18:58:

    Ja Coen de titel van je verhaal geeft aan dat je nog een zeer onervaren jongske bent, wereldbanken breed geldt van praktisch alle banken dat ze in het rente verhoog traject zitten, misschien dat alleen de datum waarop enigszins als een verrassing kwam!!
    Het zelfde geldt voor je Philly Fed verhaal, wie alle amerikaanse cijfers gadeslaat, ziet heel duidelijk, dat daar de room er ook stevig af is, dus dat min cijfer is heel logisch, gewoon oorzaak en gevolg!!
    Je klm verhaal is dan weer wel aardig duidelijk, anders had je van leermeester Jan een dikke 3 gehad, nu maak ik er een 5 van en dan rond ik het af naar boven, dat betekent Coen; je veel breder orienteren en niet klakkeloos de markt napraten, in die goeie ouwe tijd zijn we jaren leermeester geweest in de bouw, een collega werd leermeester van het jaar, daar schoten mijn kwaliteiten net tekort voor, vaart wel!!
    Reactie is onnodig en onterecht denigrerend. Coen geeft de belangrijkste gebeurtenissen en meningen (van anderen) van vandaag duidelijk weer.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links