Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Crowdfunding voor vastgoed als belegging wint aan populariteit

Crowdfunding voor vastgoed als belegging wint aan populariteit

Een redelijk nieuwe manier van investeren, maar nu al immens populair: vastgoed-crowdfunding. Hierbij kan een investeerder samen met een (grote) groep investeerders beleggen in vastgoedprojecten. Op deze manier kan er samen, dankzij ´de crowd´, kapitaal worden opgehaald om een vastgoedproject te financieren voor een projectontwikkelaar. Een win-winsituatie waarbij zowel projectontwikkelaars als particuliere investeerders gebaat zijn. Waarom? Wij leggen het je uit.

Felix Berkhout, CEO Max Crowdfund, spreekt 1 juli op de IEX Beleggersdag.

Wat doet crowdfunding met de huizenmarkt?

We weten allemaal dat de huidige vastgoedmarkt in Nederland over meer vraag dan aanbod beschikt. Er is sprake van een prijsstijging. De komst van crowdfunding maakt de vastgoedmarkt meer toegankelijk, omdat beleggers hun krachten kunnen bundelen om samen grote bedragen op te halen voor een vastgoedproject. Hierdoor is ook het instapniveau voor beleggers laag. Dankzij het crowdfundingconcept kan er al vanaf €100 geïnvesteerd worden. Tevens creëert crowdfunding meer projecten in de vastgoedmarkt.

Waarom is vastgoed-crowdfunding zo populair geworden?

Met een laag (tot soms wel 0) rendement op de spaarrekening, gaan mensen massaal op zoek naar alternatieve manieren om rendement te behalen op hun spaargeld. Hierdoor zijn zowel investeerders als projectontwikkelaars geïnteresseerd om hun vermogen op een andere manier te beleggen. Vastgoed biedt een stabiele investering, omdat er niet veel marktschommelingen zijn (zeker in vergelijking met aandelen).


Hoeveelheid gefinancierd via crowdfunding in miljoenen euro’s.
(bron: Crowdfundingcijfers.nl)

Een ander groot voordeel is het gemak. Investeren in vastgoed via crowdfunding verloopt volledig automatisch. Dit betekent dat de projectontwikkelaar en het platform zorgen voor totstandkoming van het project, inclusief onderhoud en beheer. Een investeerder kan hierdoor thuis vanuit zijn of haar luie stoel binnen enkele minuten een investering doen, zonder zorgen. Een crowdfundingplatform zorgt voor een extra slot op de deur: zij doen eerst een professionele, betrouwbare en strenge screening bij alle projectontwikkelaars en vastgoedprojecten. Vervolgens worden alle leningsvoorwaarden getoond, inclusief risicoklasse. De investeerder kan zo zelf een weloverwogen beslissing nemen.

Ook flexibiliteit en risicospreiding zijn twee kernfactoren in de groeiende populariteit van vastgoed-crowdfunding. Beleggers kunnen investeren in verschillende/meerdere (internationale) projecten, waarbij het risico ook wordt gespreid. Het biedt veel investeringsmogelijkheden voor een breed publiek. Een belegger kan op deze manier veel rendement behalen, zonder dat dit een hoog risico oplevert.

Wereldwijd groeit het fenomeen ´crowdfunden van vastgoed´ enorm, het is een van de snelst groeiende vormen van crowdfunding en in Nederland wordt het ook steeds populairder. Een groot internationaal crowdfundingplatform is Max Crowdfund. Bij Max Crowdfund kun je vanaf €100 investeren in vastgoedprojecten in verschillende landen.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 26 mei Stem op uw favoriete AEX-aandelen voor juni
  2. 15 mei 'We houden onze voelsprieten gericht op de doelgroep'
  3. 15 mei IEX zoekt: Werkstudent Redactie

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links