Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit zijn de sprekers op de IEX Beleggersdag

Dit zijn de sprekers op de IEX Beleggersdag

De line-up is compleet, de inschrijvingen stromen binnen, de hosts en hostessen worden gebriefd: iedereen staat in de startblokken om van de IEX Beleggersdag op 1 juli een topevenement te maken voor iedereen die in beurs en beleggen geïnteresseerd is.

Bij wijze van gids vooraf een overzicht: wie en wat komt u daar zoal tegen?

9:45 - 10:30

Constantijn van Oranje

foto RVD, Jeroen van der MeydeOm te beginnen is daar Nederlands bekendste ambassadeur voor de technologiesector: Constantijn van Oranje. Als special envoy van Techleap.nl, het platform dat startups en scale-ups in de techsector begeleidt tijdens de snellegroeifase, heeft hij een scherpe - en kritische - kijk op het Nederlandse tech-ecosysteem.

Nederland heeft, zeker voor zijn omvang, veel internationale techreuzen voortgebracht - denk aan ASML en Adyen. Met Constantijn van Oranje gaan we op zoek naar de toekomstige tech-kampioenen die nu in de maak zijn. En verkennen we het economische landschap voor techbedrijven: doet Nederland genoeg om ondernemers in deze sector bij te staan?

Constantijn van Oranje: “De laagdrempeligheid van de beleggingswereld wordt gefaciliteerd door start-ups”

 

9:45 - 10:30

Jeroen van Glabbeek (CEO CM.com), Atilla Aytekin (CEO Azerion) & Peter Bijvelds (CEO Ebusco)

Drie ondernemers die in de laatste jaren de stap naar de beurs al hebben gezet komen vertellen over hun ervaringen en presenteren hun toekomstplannen. Dat het bestaan als beursgenoteerd bedrijf turbulent kan zijn, weten de heren inmiddels. Staat de koersenmonitor voortdurend aan op hun bureau of is het sentiment op de beurs slechts ruis voor een CEO die groei wil realiseren?

Lees ook: Het prille beursbestaan van twee jonge techbedrijven op het Damrak

 

13:15 - 14:00

Frans Muller (CEO Ahold Delhaize)

Mogen we Ahold Delhaize nog een 'grootgrutter' noemen? 's Lands grootste retailer is inmiddels meer dan dat. Ahold is zowel online als offline actief (en is eigenlijk een techbedrijf in kruideniersjas), beheert volledige supply lines en let bovendien meer dan ooit op zijn ecologische footprint.

CEO Frans Muller van Ahold vertelt tijdens deze keynote over de uitdagingen waar Ahold Delhaize mee te maken heeft - van stijgende prijzen tot verduurzaming - en gaat in op de strategische plannen van het concern. Bij wijze van afsluiting is er een Q&A geleid door dagvoorzitter Sofie van den Enk.

Lees ook: Vijf vragen over Frans Muller

 

10:40 - 11:20

Chris Figee (CFO KPN) & Ewout Hollegien (CFO ASR)

Twee AEX-bedrijven vaardigen hun hoogste financiële man af naar de IEX Beleggersdag. Ogenschijnlijk verschillende bedrijven, een telecombedrijf en een verzekeraar, maar beide zijn (inmiddels) overtuigd lokale spelers en hebben allebei te dealen met zaken als rente, inflatie, innovatie en duurzame ontwikkeling (en de twee CFO's zijn bovendien ex-collega's, maar dat is toeval).

Naast hun korte presentatie zullen de de CFO's ook vragen van beleggers en de IEX Beleggersdesk beantwoorden.

 

14:30 -15:15

Sandra Phlippen (Hoofdeconoom ABN Amro)

"It's the economy, stupid". Een motto dat voor beleggers in 2022 minstens even relevant is als in de tijd waarin president Clinton hem ingelijst in zijn kantoor had hangen. Hoofdeconoom Sandra Phlippen van ABN Amro gidst u langs de macro-economische en monetaire kwesties waar de komende tijd veel van gaat afhangen: rente en inflatie voorop.

 

11:35 - 12:05

Martine Hafkamp (Fintessa)

Vermogensbeheerder Martine Hafkamp tackelt ook de rente- en inflatiekwestie, met bijzondere aandacht voor de gevolgen voor beleggers. "Een nieuwe realiteit" noemt zij de draai in de rente na 40 jaar daling. Hoe speel je in op die nieuwe situatie?

Martine neemt ook deel aan de paneldiscussie "10 Tips van onze experts" aan het eind van de dag.

Lees ook: Vijf vragen aan Martine Hafkamp

 

15:20 - 15:50

Willem Middelkoop

Van beurscommentator tot bestsellerauteur tot fondsmanager - maar bovenal is Willem Middelkoop grondstoffenspecialist. En laat voor grondstoffenbeleggers nu net dit jaar een 'perfect storm' zijn opgestoken. In samenwerking met broker IG neemt Willem Middelkoop - in een van zijn zeldzame publieke optredens - de vooruitzichten in een spectaculaire sector met u door.

 

10:40 - 11:30 en 15:30 - 16:30

Ralph Wessels (ABN AMRO)

Een speciaal ingericht beurscafé van ABN Amro opent tweemaal zijn deuren voor u op de IEX Beleggersdag: voor de espresso- en de borreleditie. Hoofd beleggingsstratregie en bekend beursgezicht Ralph Wessels neemt met beleggers de vooruitzichten en kansen in de huidige markt door.

Lees ook: Vijf vragen aan Ralph Wessels

 

Meerdere sessies op de dag

De IEX Beleggersdesk

Hoofd Beleggersdesk Erik MauritzHet spreekt bijna vanzelf, maar op de IEX Beleggersdag kunt u natúúrlijk op vele momenten de analisten en specialisten van de IEX Beleggersdesk aan het werk zien. Zoals:

 • Royce Tostrams: Cash is king, maar er komt een gigantische koopkans aan
 • Erik Mauritz & Wouter Slot: Cryptovaluta op zoek naar steun 
 • Paul Weeteling: Tech heeft de toekomst
 • Niels Koerts: Fundamentele analyse in vogelvlucht

Lees ook: 7 Vragen aan Royce Tostrams

 

En verder...

Was dat het? Nee, er staat nog veel meer op het programma.

 • Een paneldiscussie over beleggen in vastgoed, met onder andere CEO Evert Jan van Garderen van Eurocommercial Properties
 • Hans Oudshoorn (Saxo) bespreekt optiestrategieën "voor iedere marktsituatie"
 • De kunst van het verkopen: Salah Bouhmidi van IG over exit- en uitstapstrategieën
 • Technisch analist Nico Bakker geeft (turbo)tips voor turbulente tijden
 • Martijn Rozenmuller (Van Eck) over het bouwen van portefeuilles met behulp van ETF's 
 • Inspelen op Amerikaanse groeiaandelen door Justin Blekemolen (Lynx)
 • Beleggingscoach André Brouwers presenteert 'de beste beleggingsstrategie ooit'
 • Succesvol daytraden, door Aloys Mattijsen en Jan Robert Schutte
 • Peter Siks van Saxo geeft 7 tips om risico te beperken
 • We sluiten de dag af met vijf experts die u elk twee concrete tips mee naar huis geven

En....Als u Premium-abonnee van IEX bent kunt u bovendien live de opname van de populaire IEX BeleggersPodcast bijwonen, met Arend Jan Kamp en Niels Koerts.

Voor alle sessies hierboven geldt dezelfde strenge doch noodzakelijke regel: de capaciteit is zo groot als er mensen in de zaal kunnen, dus reserveer uw plek snel! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 01 jul IEX beleggingsonderzoek: ASML torenhoog favoriet bij Nederlandse belegger 6
 2. 30 jun Een op de drie denkt dat bitcoin dit jaar tot $50.000 kan stijgen 15
 3. 29 jun Goed risicomanagement voor meer rendement

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links