Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Wie heeft m'n koersen?!

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Eindelijk lucht voorbeurs, maar er is toch een Wall of Worry 2
 2. 19 mei Beurskrachs: vaak voorspeld, maar zelden op het bord 5
 3. 19 mei Schade valt nog mee voorbeurs, maar let weer op usual suspects 5

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 18 april 2012 08:26
  Ah, ik word gedold door m'n koersenboer :-) Ik heb m'n stukje nog niet op de site gezet en ja hoor, daar komen ze ineens tot leven. Nou ja, leven? Het begint me te dagen dat ze het niet deden, want er gebeurt echt helemaal niks. Gaat ie:

  AEX future (FTI): -0,05%
  Eurostoxx 50: -0,08%
  DAX: -0,01%
  Bund future: -0,04%

  EUR/USD: -0,04%
  Goud: +0,23%

  Mini S&P: +0,13%
  Mini Nasdaq 100: +0,19%

  Groet,
  Arend Jan
 2. kolenboer 18 april 2012 08:49
  Goede morgen AJK,

  Deze zin: "het bedrijfsleven is super mean & lean" klopt niet. Dat geld alleen voor de grote bedrijven. Het MKB ligt op apegapen.

  Ik heb het hier al vaker geschreven: De hele grote bedrijven hebben veel te veel macht, geen enkele concurrentie. Ze kunnen dus doen wat ze willen. Ik verkoop veel Adobe software en zie dat gewoon bij Adobe ook gebeuren. Doordat ze teveel macht hebben kunnen ze vragen wat ze willen. Ja kan namelijk (Als designer) niet zonder en er is geen alternatief. Wie is dus de dupe? De kleine bedrijven, die betalen dus veel te veel voor hun software omdat er geen concurrentie is.

  De overheden ( en zeker de Amerikaanse) hebben die grote bedrijven jarenlang geen strobreed in de weg gelegd en alle concurrenten over laten nemen. Dat is ook de reden dat er geen banengroei is in de VS.

  De banenmoter, het MKB kan nauwelijks het hoofd boven water houden terwijl de grote bedrijven hun producten laten maken voor 25 cent per uur in China. De lokale bevolking schiet er dus geen bal mee op al maakt Intel 100 miljard winst.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links