Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Tech straalt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bernard 27 mei 2022 18:39
    De prijs van kunstmest is hard gedaald van 120 euro per 100 kg naar 50 euro dit is dan wel kas kunstmest zonder zwavel,de kunstmest was te duur dus veel boeren gebruiken minder of niets meer ze gebruiken mest dit is goed voor de varkens boeren normaal betalen ze 27 euro per kuub voor afvoeren nu 10 euro dus houden ze meer geld over voor voer van forfarmers daar om doet dat aandeel het goed Dus dat is de reden dat oci daalde
  2. Gait 27 mei 2022 18:41
    Beste Niels, er klinken steeds meer geluiden van westerse leiders dat het graan van Oekraine via de zwarte zee moet worden opgehaald, en, wordt ook al gedacht: met het graan ook de kunstmest. Als dit al gaat gebeuren zal het nog niet één twee drie zover zijn ook niet in grote hoeveelheden. Mogelijk wordt het sentiment bij OCI (kunstmest), Forfarmers (graan) hierdoor beïnvloed.
  3. forum rang 6 BultiesBrothers 27 mei 2022 18:57
    De waarde van OCI is opgebouwd uit 50% belang in Fertiglobe en meerde fabrieken voor methanol (3x) en OCI Nitrogen in geleen en nog één van de grootste kunstmest fabrieken in de VS (IFCO). De 50% waarde van Fertiglobe is op dit moment zo'n 25 EURO. Dat betekent dat de rest van de assets gewaardeerd woden voor nog geen 8 EURO. Dat is extreem laag. We zitten op dit moment in een wat rustiger vaarwater wbt ammoniak omdat de start van het plantseizoen achter de rug is. Kijk je naar de futures, dan stijgen die alweer flink voor komend winter (sept-...). Dus zowel TA als FUndamenteel een zeer goed instapmoment voor OCI. Maandag 6 juni gaan ze ex dividend, dus nog een hele week de kans om te profiteren van de dividend. Daarnaast komt er in oktober ook nog een dividend. Het totale dividend dat uitbetaald wordt in 2022 is meer dan 3 EURO per aandeel. Zijn weinig andere aandelen die dit dividend rendement behalen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links