Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX-index

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:694,02
Steun:632,12
Weerstand:750,00
Steun 2:527,86
Weerstand 2:829,66

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Verkoopdruk in de AEX-index houdt aan nu een lagere koerstop op de grafiek is achtergelaten. Eerder al zakte de AEX-index uit de stijgende trend wat een eerste signaal van zwakte was. Nu de laatste bodem de AEX-index niet weet op te vangen, mag verdere koersdaling worden verwacht met een koersdoel richting steun 632,12 (bodem van 17 februari 2020). Weerstand ligt op 750,00 (gevormd op 19 augustus 2021).

  • De MACD geeft op lange termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links