Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom kopen we toch altijd verkeerde aandelen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 BowmoreBoerke 9 mei 2022 14:33
    Daarom koop ik nu maandelijks bij in de euro stoxx 50 en stoxx europe 600. Met een vast handelsbedrag zit in geconcentreerd in chippers (BESI en TSMC) waarbij ik probeer mijn gak wat omlaag te handelen. Er wordt niets extra gestort op het handelsdeel en in de chippers heb ik wel vertrouwen op deze koersen.
  2. forum rang 4 BowmoreBoerke 9 mei 2022 16:53
    quote:

    Hjvd schreef op 9 mei 2022 16:27:

    we hebben denk ik een opfrisbeurt nodig voor de stoffige AEX. Bedrijven moeten met betere inzichten komen en meer maand en kwartaal dividenden uitkeren zodat de cijfers beter verkocht worden aan het publiek.
    Liever niet! Bij redelijk gelijkblijvende dividenden heb ik graag een aanhoudende bear markt, zo lang mogelijk. Goedkoop bijkopen bij een oplopend dividend rendement, wie wil dat nu niet?
  3. zilvergekkie 9 mei 2022 16:54
    quote:

    Hjvd schreef op 9 mei 2022 16:27:

    we hebben denk ik een opfrisbeurt nodig voor de stoffige AEX. Bedrijven moeten met betere inzichten komen en meer maand en kwartaal dividenden uitkeren zodat de cijfers beter verkocht worden aan het publiek.
    Yep Kwartaal dividend of zelfs maandelijks is veel eerlijker richting aandeelhouders
    Tech is ook wel een beetje aangepraat door vele analisten die donders goed wisten dat er maar een paar goeie tech bedrijven waren
  4. forum rang 5 theo1 10 mei 2022 15:34
    Dat idee van altijd op ieder moment precies de juiste aandelen van het moment hebben, kan je maar beter loslaten. Je maakt jezelf er gek mee en het komt je rendement op langere termijn niet ten goede omdat je er altijd achteraan blijft rennen. Je kan beter een mix hebben van waarde en groei (soms gaat dat samen: ASML heeft waarde én goede groei) en die door dik en dun vasthouden. Bij een oorlog in Oekraïne doet Shell het goed, bij een corona-epidemie doet Microsoft het goed, Unilever verkoopt altijd ijsjes, ASML verkoopt altijd wafersteppers. Enzovoort.
  5. Anak 11 mei 2022 20:36
    Timen is onmogelijk. En of je de goede aandelen koopt, ja dat is achteraf een koe in de kont kijken. Maar als ik dit draadje lees is het vooral kopen en ontbreekt een exitstrategie en aldus verdampt gaandeweg alle niet gerealiseerde rendementen. Gebruik bijvoorbeeld een trailing stop, verkoop bij een neerwaartse doorbraak van een moving average of om het even elke andere trigger. Als je er maar naar handelt en dát is al moeilijk genoeg.

    En koop je een stinker (want dat gebeurt nu eenmaal af en toe) dan het verlies nemen om het verlies niet nog verder te laten oplopen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links