Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Adempauze voor Amerikaanse aandelen

Adempauze voor Amerikaanse aandelen

De aandelenbeurzen in Amerika hebben vanaf medio maart een sterk herstel laten zien, maar zijn de afgelopen week wat stilgevallen. De verwachting dat de Fed, om de inflatie te beteugelen, de rest van het jaar het rentetarief flink gaat verhogen en haar balans gaat verkleinen, zorgt ervoor dat beleggers even gas terug nemen.

Recessie

Deutsche Bank gaf gisteren al aan dat dit hoogstwaarschijnlijk zal gaan leiden tot een recessie. Volgens de bank wijzen alle economische signalen erop dat zowel de Amerikaanse als de Europese economie het binnen één a twee jaar erg zwaar zal gaan krijgen.

De aandelenbeurzen lopen historisch gezien ongeveer 6 maanden voor op de reële economie. Vooralsnog prijzen de Amerikaanse beurzen geen recessie in, aangezien de langetermijnplaatjes momenteel in het slechtste geval neutraal ogen.

Om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen van de Amerikaanse aandelenbeurs bekijk ik de technische plaatjes van de drie grootste beursgenoteerde bedrijven en de S&P 500 index.

S&P 500 index neemt gas terug

De S&P 500 index is goed hersteld na de daling vanaf begin dit jaar. De index heeft inmiddels zelfs een hogere top weten te vormen boven de top van februari. Ondanks de recente terugval is de herstelbeweging nog intact.

De vorming van een nieuwe hogere koersbodem zal de verbeteringen bevestigen en het herstel een nieuwe impuls geven. Het eerste koersdoel ligt op de top van januari rond 4.818 punten.

Apple nadert oude hoogtepunten

Apple is momenteel het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Ondanks de recent toegenomen volatiliteit noteert het aandeel nog vlak onder de all-time high van $182,94.

Onlangs is de correctieve fase van de afgelopen maanden afgebroken en een herstel ingezet richting de oude toppen. Om verder te verbeteren en ruimte vrij te maken voor een grotere stijging, dient de koers boven de top van januari te sluiten.

Microsoft legt herstel stil

Microsoft heeft vanaf begin dit jaar onder druk gestaan. Lagere toppen en bodems wezen op aanhoudende verkoopdruk. Onlangs wist het aandeel echter de dalende fase te verlaten en direct boven de laatste toppen te breken, Het beeld is hierdoor flink opgeklaard.

Op korte termijn kan de koers even op adem komen. Een hogere koersbodem zal de verbeteringen nog moeten bevestigen. De eerste weerstand wacht rond $323, maar ook een herstel richting de oude hoogtepunten rond $343 ligt binnen de mogelijkheden.

Alphabet wacht op nieuwe impulsen

De koers van Alphabet heeft het afgelopen half jaar forse uitslagen laten zien. Toch is het aandeel per saldo niet veel opgeschoten. Alphabet beweegt binnen een ruime neutrale bandbreedte tussen steun rond $2.500 en weerstand op $3.042.

Onlangs wist de koers weer op te veren vanaf de steun en de correctieve fase te verlaten. Een nieuwe aanval kan nu worden ingezet op de oude hoogtepunten. De moneyflow-indicator onderin de grafiek geeft aan dat het volume op groene dagen hoger is dan op dagen dat de koers lager sluit. Dit is een positief signaal.

Om nieuwe richting te kiezen, dient Alphabet het neutrale koersverloop te verlaten. Vooralsnog zijn er nog weinig aankopingspunten om te verwachten dat dit aan de onderzijde gebeurt.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 27 feb Pullback moet eerdere uitbraak bevestigen 102
 2. 20 feb Europese beurzen hebben wind mee 107
 3. 13 feb Nederlandse indices blijven goedgemutst 72

Gerelateerd

Reacties

219 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 PietKeizer 7 april 2022 08:51
  quote:

  Fat behind the curve schreef op 7 april 2022 08:28:

  HuGo..Go.. Go.. Go..!

  Hoe eerder hoe beter..

  Samen met Siewertje (niet te verwarren met Swiebertje) voor de Rechter das het beste..

  Toegevoegd:

  Ben benieuwd of er een 'Broos' Herstel zal volgen na de milde Daling van Gisteren op de 'Markten'.. ;)
  Hugo de Jongleur staat weer ns lekker vol op spanning op t slappe koord.

  Fout, dus. Relax.

  Hoog, Hugo, kijk omhoog, Hugo!
 2. forum rang 6 d' Aandelen ' 7 april 2022 08:52
  Tja wat moet je er van zeggen, Hugo de Jong volop in de belangstelling van TV, radio, kranten en die sociale media.
  Al die energie die daar ingestoken wordt kan men beter besteden aan zoveel andere zaken die zo naar de achtergrond worden geschoven.

  Ik praat hem niet goed maar Hugo de Jong is betrekkelijk onervaren in de landelijke politiek en nog niet zo gepokt en gemazeld als andere politici die nu bloed ruiken ter eigen gewin.
 3. [verwijderd] 7 april 2022 09:27
  quote:

  d' Aandelen ' schreef op 7 april 2022 08:52:

  Tja wat moet je er van zeggen, Hugo de Jong volop in de belangstelling van TV, radio, kranten en die sociale media.
  Al die energie die daar ingestoken wordt kan men beter besteden aan zoveel andere zaken die zo naar de achtergrond worden geschoven.

  Ik praat hem niet goed maar Hugo de Jong is betrekkelijk onervaren in de landelijke politiek en nog niet zo gepokt en gemazeld als andere politici die nu bloed ruiken ter eigen gewin.
  Hugo is niet zielig Daan weg ermee
219 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links