Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL, Fastned en 12% inflatie: Buy, Hold or Sell?

PostNL, Fastned en 12% inflatie: Buy, Hold or Sell?

Analist Niels Koert had de intentie vandaag weer aan te schuiven bij de IEX BeleggersPodcast, maar de natuur besloot anders. Koorts houdt hem aan het bed gekluisterd, dus komt redacteur Coen Grutters hem vervangen.

Daarnaast is hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz van de partij en ook de vertrouwde stem van marktcommentator Arend Jan Kamp ontbreekt niet. Het was weer een ontzettend drukke week, dus de heren hebben veel te bespreken. Zo komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

      • De inflatie van 11,9% Nederland
      • Poetin die alles behalve roebels weigert voor Russisch gas
      • Het eerstvolgende Fed-rentebesluit
      • Het banenrapport
      • De stock split van Tesla
      • De herweging van verschillende partijen op de laatste dag van Q1
      • OCI
      • ASMI
      • TSMC
      • Lezersvragen
      • Waterstof
      • Fastned
      • PostNL


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 05 jul 25-30 is de gouden leeftijd in de Turbocompetitie
 2. 04 jul Beursexperts tippen Prosus, maar zijn somber over het beursklimaat 4
 3. 01 jul IEX komt met gloednieuwe podcast voor beginnende beleggers

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maan Arkenbosch 3 april 2022 22:44
  Er is ongeveer tien keer meer geld in omloop dan 15 jaar geleden. Niet grondstoffen, huizen, grond, edelmetalen enz. zijn duurder geworden, maar hebben zich aan het drukpersgeld aangepast. De krapte aan olie gas en voedingstoffen heeft dat door de oorlog in Oekraïne versterkt.Fossiele brandstoffen moesten uitgerangeerd worden, terwijl te weinig vervangers waren. Bovendien werd exploratie in de ban gedaan. Voorts zijn er geen grote bronnen meer gevonden.Bij veel producten is energie nodig die onvoldoende aangevoerd kan worden. Deze negatieve cocktail zorgt voor bijna 12% inflatie in maart. Tel daarbij de globale voedselschaarste en, daardoor toekomstige vluchtelingen chaos, dan is onrust voor geprogrammeerd. Voorlopig blijft de inflatie hoog omdat de Fed en E.C.B. niet krachtig durven in te grijpen omdat bij stagflatie/recessie de drukpers teugels weer gevierd worden en de rente in galop verder gaat. Dat leidt mede uiteindelijk tot een sterke sociale onrust, welke ook de obligatie en aandelenmarkten gaat raken. De E.U. komt in gevaarlijk vaarwater, vooral als China ook gaat mee wroeten. Zoals meermaals hier gesteld; Goud/zilver strategische metalen is het devies!!

 2. g.raaier 4 april 2022 12:26
  quote:

  josje52 schreef op 3 april 2022 15:25:

  Postnl, DPD en Gls zijn alle drie concurrenten van Bpost. DHL is partner. Laatste 2 geen last van invallen. Rara.
  De 3 genoemde partijen werken voor het overgrote merendeel met subcontractanten en daar zit het probleem. Bpost werkt voor 95% met eigen mensen. (DHL heeft geen 2c netwerk in Belgie= samenwerking met BPOST)

  "Rara". = Het is wat vreemd in mijn ogen om verwonderd te zijn over handhaving ..Ben liever kritisch op misstanden.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links