Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Er ontvouwt zich nu een heel slecht scenario voor aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jestbread 7 maart 2022 16:57
    quote:

    HansD schreef op 7 maart 2022 15:28:

    Die 415 stond er 2 jaar geleden -bijna- ook al heel even en het was -in de recente jaren- sowieso pas sinds eind 2014 dat de AEX weer boven de 400 kwam.

    415 zou ik dus niet eens zo extreem vinden. Die spurt van 500 naar 800 in 2 jaar zou de anomalie wel eens kunnen zijn, niet de correctie.
    Ah, dus jij gaat beweren dat bedrijven geen recordwinsten en omzetten maken? Dé onderbouwing voor welke koers en beurs dan ook.
  2. forum rang 7 wiegveld 7 maart 2022 17:27
    A.J.
    Het is een hele lastige vergelijking om uit oude grafieken de volgende crisis te leven. Je nieuwe bass noemt het terechter een volgende Black Swan,
    Wel zijn er in de EU en US dodo’s en dino’s die hele domme dingen roepen.
    Blinken wil Russische olie boycotten en dus stijgt de olieprijs nog harder.
    Timmermans/ Timmerfrans wil sneller onafhankelijk van Russisch gas worden etc.
    Zijn precies de averechtse reactie die deze crisis verergeren.

    Off topic: het meeste ergerde mij echter M Rutte die in een toespraak de Oekrainers veel sterkte wenste.
    Stel dat het omgekeerde zou gebeuren en wij hier werden aangevallen. Fijn dat iemand die je nauwelijks te hulp wil schieten om geen WO 3 op te starten en dan sterkte wenst en nog fijner als t M Rutte is. Vrind
  3. Rai444,44 7 maart 2022 18:46
    quote:

    Jestbread schreef op 7 maart 2022 16:57:

    [...]Ah, dus jij gaat beweren dat bedrijven geen recordwinsten en omzetten maken? Dé onderbouwing voor welke koers en beurs dan ook.
    .

    Beleggen is vooruitkijken. Blijven bedrijven record winsten maken ? Ik denk van niet, mijn energie rekening verdubbelt zo ongeveer, dat geld gaat dus niet uitgegeven worden aan allerlei andere producten. Deze oorlog gaat nog wel een tijdje duren, hoge energie prijzen dus ook, die winsten gaan keihard naar beneden en de aandelen koersen gaat dat de komende tijd inprijzen.
  4. Butler 7 maart 2022 19:57
    quote:

    HansD schreef op 7 maart 2022 15:28:

    Die 415 stond er 2 jaar geleden -bijna- ook al heel even en het was -in de recente jaren- sowieso pas sinds eind 2014 dat de AEX weer boven de 400 kwam.

    415 zou ik dus niet eens zo extreem vinden. Die spurt van 500 naar 800 in 2 jaar zou de anomalie wel eens kunnen zijn, niet de correctie.
    Precies! De enige reactie die hout snijdt.
  5. forum rang 4 Jelle Trader 4 april 2022 15:08
    quote:

    rene66 schreef op 7 maart 2022 16:29:

    Je kan dit soort dingen bijna onmogelijk vergelijken. Een feit is dat de VS op dit moment zelf kan voorzien in zijn olie en gas behoefte en zelfs kan exporteren. Dat was rond 1973 wel heel anders.

    Er wordt op dit moment op Biden al grote druk uitgeoefend om pijpleidingen die hij heeft laten afsluiten weer open te gooien. Boor concessies weer toe te staan op zee en nog belangrijker een prijs te garanderen voor de onshore boorlocaties.

    www.ig.com/nl/trading-strategieen/wor...

    www.statista.com/statistics/280141/oi...

    Het zijn voor de VS met name politieke beslissingen om ervoor te zorgen dat er nog veel meer olie en gas kan worden geproduceerd. Helaas is ook de Biden administratie meer bezig met duurzaam dan met de economie maar wellicht verandert dat.

    Het soort bedrijven in met name de VS is heel anders dan het soort bedrijven nu. Er zijn veel meer bedrijven in de diensten (software) sector dan maak industrie. Ook daar gaat het vergelijk niet mee op.

    Verder zitten wij nog in de nadagen van de Corona dat voor een belangrijk deel de inflatie veroorzaakt (tot twee weken geleden was dat de oorzaak), de bijkomende oorlogs inflatie wordt geschat op 1,5% in de VS. Tevens is de geld creatie een factor geweest op het geheel.

    Een probleem op dit moment in de VS ten aanzien van de aandelen zijn de hedgefunds die of het nu de aandelen markt of de grondstoffenmarkt manipuleren. Mbt de aandelenmarkt onderneemt de SEC nu eindelijk actie die zal uitmonden in een hardere aanpak. Wellicht wordt dit ook snel opgepakt voor de grondstoffen.

    Verder zijn er met name in de VS grote buyback programma's bij een flink aantal bedrijven. Dat was in 1973 zelfs verboden. Een ander punt is dat zowel de Fed als de ECB de rente niet flink kan verhogen. Dat weet de Fed en de ECB. Door de rente flink te verhogen wordt het juist een chaos.

    Het grootste probleem zal Europa worden omdat de prijs voor energie blijvend omhoog zal gaan. Dat zal hier voor een toenemende inflatie zorgen.

    Als ik een voorspelling moet doen dan zie ik de beurs in de VS toch weer opveren voor eind van het jaar. In Europa zal dit een stuk minder worden. In doemscenario's geloof ik pas als er atoombommen gaan vallen.
    Good luck buddy, ....
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links