Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers zijn op zoek naar veiligheid

Beleggers zijn op zoek naar veiligheid

Beleggers zoeken een schuilplaats in goud en staatsleningen. Deze beginnen technisch opwaarts te draaien.

Opvallend is dat staatleningen fors herstellen. Beleggers zijn blijkbaar op zoek naar veiligheid. Dat zich een lichte paniek meester maakt van de markten, zien we ook terug in de stijging van de goudprijs.

Verder zien we olieprijzen naar het hoogste punt in jaren stijgen. Ze staan deze week al 12% in de plus. De prijs van aluminium staat zelfs op een all-time high.

Vandaag kijk ik naar de koersontwikkeling van goud, dat thans lijkt uit te breken. En ik beoordeel de all-time highs op de aluminiummarkt.

Verder beoordeel ik de Nederlandse 7-jarige staatslening die, binnen de dalende trend, een felle opleving doormaakt.

Maar ik begin met de olieprijs, die een 15-jarige bandbreedte heeft verlaten en richting de all-time highs rond $147 koerst.

Olieprijs naar een all time high?

De olieprijs heeft in de afgelopen weken niet alleen de horizontale horde rond $87 gebroken. In de recente opmars is ook een 15-jarige weerstand gebroken. 

Bij de uitbraak boven lijn A is een meerjarige dalende toppenlijn gebroken. Omdat hiermee de bandbreedte tussen A en B wordt gebroken, kunnen we van een langdurige trendomslag spreken.

In eerste instantie kan de olieprijs naar de all-time highs rond $147 oplopen. Een uitbraak daarboven is op termijn niet uitgesloten.

Brent 08


Goud geeft nog geen paniek aan

Het edelmetaal goud komt langzaam in de alarmfase. Goud heeft op de korte termijn wel de neerwaartse fase verlaten. Op dit moment wordt de weg naar boven vrijgemaakt, nu de top van juni vorig jaar rond $1.916,62 breekt.

Na een uitbraak boven $1.916,62 wordt het all-time high rond $2.075,35 het volgende opwaartse koersdoel.Aluminium op all-time highs

Het industriële metaal aluminium heeft met de doorbraak boven de koerstop van oktober rond $3.200 de stijgende trend weten te hervatten. Aluminium noteert nu op all-time highs, dus in uncharted territory.

Een technische verbetering is opgetreden met een eerste koersdoel rond $3.869,18 (berekend koersdoel). Zolang aluminium hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje positief.

Steun ligt op $2.509,92 (de bodem van 5 november 2021).

Nederlandse 7-jarige staatslening herstelt binnen de dalende trend

De NL 5,5% 2028 laat binnen de dalende trend een stevig herstel zien. Meer dat dat is het voorlopig niet.

Zolang de dalende trend zich voortzet, adviseren we voorzichtig te blijven. Enkel boven de weerstand van 135,99 (de top van 13 januari) verbetert het beeld.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 AEX probeert uit te breken 28
 2. 29 mrt Chinese beurs staat onder druk 88
 3. 28 mrt AEX nog niet goed tot rust gekomen 208

Gerelateerd

Reacties

212 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 2 maart 2022 08:32
  quote:

  upsidedown schreef op 2 maart 2022 08:29:

  Man man man. De aex in beton gegoten op naar de 1000 punten, volgens mij in augustus 2021, aldus royce toen. Ben benieuwd hoe diep we gaan met de aex dit jaar. Misschien dat t toch gaat meevallen?
  Iedere dag een verhaaltje a raison van xxxx cijfers geef hen eens ongelijk.
212 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links