Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dit is de draai in Galapagos"

"Dit is de draai in Galapagos"

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u een nieuwe podcast in de aanbieding. Zoals u van ons gewend bent, bespreken Arend Jan en ik op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen. Deze week is Erik Mauritz, hoofd van de IEX-Beleggersdesk, te gast. We bespreken met zijn drieën de volgende onderwerpen:

   • De rollercoasterrit op de beurzen
   • Het havikse rentebesluit van de Fed 
   • De spectaculaire koersstijging van Signify
   • De nieuwe topman van Galapagos
   • De verpletterende cijfers van Apple
   • Tesla dat een paar tikken om de oren krijgt
   • De onzekerheid omtrent Philips
   • De sterke vooruitzichten van Microsoft
   • Shell
   • Unilever
   • ABN Amro

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 13 mei Slotcall: De beurs lijkt momenteel wel een casino 5
 2. 13 mei "Dit is het meest extreme wat ik ooit heb gezien in tech" 18
 3. 12 mei Aegon profiteert niet volledig van gestegen rente

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wokiewokie 29 januari 2022 09:08
  Voordat de IEX Podcast heren andere bedrijven afbranden omdat ze 5 sterren geven op aandelen waarvan de koers nauwelijks presteerd,......even in de spiegel kijken!

  Ik herinner mij StrongBuy adviezen van IEX premium voorrrrr...Galapagos (op koers €140) ...JustEat (op koers €70).....Wolters Kluwer......ga maar door!!

  Zou de heren sieren hier eens even bij stil te staan.Dat schijnt zoooo moeilijk te zijn hé voor zelfbenoemde goeroes.
 2. Maan Arkenbosch 29 januari 2022 19:20
  Zoals bekend komen de best presterende fondsen het eerst met hun cijfers. Deze neergaande markt, zal de nog niet verdisconteerde V.S. inflatie/rente verhogingen met de loon-prijs spiraal en door belasten van de grondstoffen nog grotendeels moeten verwerken. Dus de daalvaart van het 1e kwartaal is nog niet ten einde. Ondertussen blijft de E.C.B. maar drukpersen. Daardoor zakt de €. steeds verder weg van de $. Dat werkt inflatie verhogend. Protesten zijn een kwestie van tijd. De pijn van de kleine middenstand is niet verwerkt. Hopelijk komt er een einde aan het politieke Corona gezeur, welke de economie onnodig geschaad heeft.
 3. forum rang 4 mok 30 januari 2022 09:28
  Ik vrees ook meer het Turkije scenario. De rente niet willen verhogen omwille de grote schulden in zuid-Europa, wat lijdt tot een steeds zwakkere euro en steeds hogere inflatie. Waarom wordt hier niet geadviseerd om in Amerikaanse aandelen te gaan beleggen en waarom alleen maar aandacht voor die big tech aandelen? Er zijn enorm veel mogelijkheden en in het kader van goede spreiding zou je ook in anderen aandelen moeten beleggen dan in Tesla, Apple of Microsoft. Waarom bijvoorbeeld nooit gekeken naar Pfizer? Heb ik toch mooi wat aan verdiend (recent uitgestapt ivm einde pandemie).
 4. florida_tower 30 januari 2022 12:12
  quote:

  mok schreef op 30 januari 2022 09:28:

  Ik vrees ook meer het Turkije scenario. De rente niet willen verhogen omwille de grote schulden in zuid-Europa, wat lijdt tot een steeds zwakkere euro en steeds hogere inflatie. Waarom wordt hier niet geadviseerd om in Amerikaanse aandelen te gaan beleggen en waarom alleen maar aandacht voor die big tech aandelen? Er zijn enorm veel mogelijkheden en in het kader van goede spreiding zou je ook in anderen aandelen moeten beleggen dan in Tesla, Apple of Microsoft. Waarom bijvoorbeeld nooit gekeken naar Pfizer? Heb ik toch mooi wat aan verdiend (recent uitgestapt ivm einde pandemie).
  Turkse rentepolitiek is religieus gedreven, en de zuideuropese staatsschuld wordt gestut door qe, niet door de lage rente.
  Ik verwacht dus gewoon een renteverhoging, met een vertraging op de vs omdat de EC een voordeel ziet bij een betere exportpositie middels een lagere euro tov usd.
 5. Schip0100 30 januari 2022 21:45
  Ik lees hier, liever meer branchespecifieke commentaren. Chevron is besproken, en Shell werd daar tegenaan gehouden.
  IEX heeft ooit Behr ingelijfd. Behr had als buitengewoon goede tool dat grafieken over elkaar gelegd konden worden.
  Als betalend lid zelfs niet sector gerelateerd. Een plaatje of grafiek zegt soms meer dan andere data, of is op zijn minst zeker aanvullend.
  Herhaaldelijk heb ik de vraag gesteld aan IEX waarom deze tool niet is overgenomen. Eerlijk gezegd was dat het enige wat Behr onderscheidend maakte. Beperkt, maar erg waardevol. Behoudens een keer, "dat zullen we eens onderzoeken" kreeg ik geen reactie.
  Ik waardeer de dienstverlening van IEX zeer, maar deze tool zou enorm aanvullend zijn voor jullie abonnees.
 6. Piet Agoras 31 januari 2022 15:58
  Iets wat mij intrigeert en een mooi onderwerp lijkt voor de volgende podcast: volgens Niels en AJ ( en anderen) is het structurele rendement op aandelen (en daarmee ook het onderliggende verwachte dividendgroei) 11 procent per jaar. Dat is dus structureel hoger dan het nationaal inkomen (2 procent per jaar?). Echter, dividend is onderdeel van het nationaal inkomen. Dus dat kan niet kloppen, dan wordt het dividend op een gegeven moment hoger dan het nationaal inkomen. Toch?
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links