Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verzekeraars in trek

Verzekeraars in trek

De beurzen hebben de eerste twee weken van het nieuwe jaar een volatiel koersverloop laten zien. Forse uitslagen in beide richtingen zorgen er echter voor dat de meeste beurzen per saldo niet veel zijn opgeschoten.

De technische schade is hierdoor beperkt, maar de langetermijn-stijgende trends zijn wel even stil komen te liggen.

Al eerder hebben we aangegeven dat er wat sprake lijkt van sectorrotatie. De economische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de voorkeur van beleggers lijkt te verschuiven van risicovolle techaandelen naar meer defensieve sectoren. Daarnaast staan de financials weer flink in de belangstelling door de oplopende kapitaalmarktrente.

Stijgende rente

Verzekeraars profiteren van een hogere rente, aangezien zij hierdoor minder kapitaal hoeven aan te houden. Ze kunnen immers rekenen met een hogere rente.

Hoe minder kapitaal verzekeraars hoeven aan te houden, hoe ruimhartiger ze kunnen zijn in de richting van hun aandeelhouders. Daarnaast wenden verzekeraars een deel van de premie-inkomsten aan om vastrentende beleggingen aan te schaffen. Hoe hoger de rente, hoe meer inkomsten dit zal opleveren.

Bekende verzekeraars zijn onder andere Aegon, NN Group, AXA en Allianz. Ik bekijk hun technische plaatjes.

Aegon is uitgebroken

Aegon is onlangs boven de voorgaande koertop gebroken. Dit bevestigt de stijgende trend en geeft een nieuwe technische verbetering aan. We houden rekening met verdere koersstijging richting €6,14 (weerstand gevormd op 23 april 2018).

Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 3,99 (bodem van 21 september 2021) intact blijft.

NN Group blijft omhoog kijken

NN Group ligt er technisch bezien prima bij. Het aandeel heeft vanaf medio 2020 een sterk herstel ingezet en vormt al enige tijd hogere toppen en bodems. Dit duidt op aanhoudende vraag. Na een korte adempauze afgelopen november is de koers onlangs opgevangen door de 200-dagenlijn en weer sterk opgeveerd.

De weerstand van de laatste koerstop werd doorbroken en de stijgende trend heeft een nieuwe impuls gekregen. Volgende koersdoel wacht nu rond 55.

 

Wenst u nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen?

Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuille mutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees. Voor 1 euro (voor de eerste maand) kunt u al kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips

 

AXA loopt sterk op

Het technische beeld van de Franse vermogensbeheerder en verzekeringsgroep AXA oogt sterk. Het aandeel vormt sinds eind 2020 een patroon van hogere toppen en bodems, wat wijst op aanhoudende vraag.

Onlangs heeft de koers een consolidatiefase opwaarts afgerond en heeft de stijgende fase een nieuwe impuls gekregen. Met de doorbraak boven de recente toppen is er ruimte vrijgekomen voor een stijging richting het langetermijn-koersdoel rond 34,08.

Allianz nadert weerstand

Allianz verbetert op de korte termijn nu de correctieve beweging opwaarts is gebroken.  Voor een volgende verbetering is een doorbraak boven weerstand 232,60 (top van 21 februari 2020) noodzakelijk.

Boven deze weerstand zal een stijgende trend worden ingezet richting hogere koersniveaus. Het volgende koersdoel ligt dan rond 288, gevormd door de top van maart 2002.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 27 jan Goud als veilige haven? 204
 2. 25 jan Bitcoin verder omlaag, maar LUNA ontspringt de berendans 15
 3. 21 jan Solana zet belangrijke steun onder druk 2

Gerelateerd

Reacties

197 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 lonely wolf 13 januari 2022 08:09
  Dat stijgende rente altijd goed is voor banken en verzekeraars is onzin,welke rente stijgt ,wordt de rentecurve inverse ,is die aan het afvlakken.Maar goed de gemiddelde analist hier snapte geeneens waarom de dollar daalde en bunds stegen na de cijfers gister,reele rente?Verder hoop ik dat de financiele instellingen niet de verkeerde swaps hebben .
 2. forum rang 4 Unimog 13 januari 2022 09:05
  quote:

  lonely wolf schreef op 13 januari 2022 08:09:


  Dat stijgende rente altijd goed is voor banken en verzekeraars is onzin,welke rente stijgt ,wordt de rentecurve inverse ,is die aan het afvlakken.Maar goed de gemiddelde analist hier snapte geeneens waarom de dollar daalde en bunds stegen na de cijfers gister,reele rente?Verder hoop ik dat de financiele instellingen niet de verkeerde swaps hebben .


  Op naar de 1,25+ met eur/usd en olie 100+
 3. forum rang 7 PietKeizer 13 januari 2022 09:08
  quote:

  b.west.invest schreef op 13 januari 2022 09:05:


  Goedemorgen heren gokkers , gaat phillips een klein herstelletje laten zien ?
  En de beurs bloedrood kleuren einde dag ?

  Vanmiddag einde middag gaan we in ieder geval met 20 man de kroeg heropenen , dat klinkt als muziek in mijn oren .

  nee + nee
197 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 10:01
  4,987
  -1,44% -0,073
 2. ALLIANZ SE 10:01
  226,200
  -1,09% -2,500
 3. AXA 10:01
  27,720
  -1,49% -0,420
 4. NN Group 10:01
  49,630
  -0,24% -0,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links