Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Archer-Daniels-Midland Company vormt een hogere bodem boven de voormalige weerstand.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:70,04
Steun:61,80
Weerstand:69,30
Steun 2:56,91
Weerstand 2:80,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Archer-Daniels-Midland Company breekt de recente top, echter nog niet overtuigend genoeg. Archer-Daniels-Midland Company lijkt technisch wel te verbeteren. De recente hogere koersbodems signaleren dat beleggers op hogere niveaus (bij-) kopen. Het technische beeld klaart pas echt op indien de top definitief wordt gebroken. Steun voor Archer-Daniels-Midland Company ligt rond 61,80 (bodem van 3 december 2021). Archer-Daniels-Midland Company biedt een koersdoel rond 69,30 (gevormd op 11 juni 2021).


  • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De omhoog gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft sterkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Archer Daniels Midland Company

75,920 28 jan
+1,720 +2,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links