Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Beleggersdesk verlaagt advies InPost

IEX Beleggersdesk verlaagt advies InPost

De IEX Beleggersdesk heeft het advies voor InPost verlaagd van Buy naar Hold. Ook wordt flink gesneden in het koersdoel.

De Poolse uitbater van pakketkluisjes InPost heeft in het vierde kwartaal van 2021 een recordaantal pakketjes afgeleverd: 71% meer dan een jaar eerder. Dit was vooral te danken aan de mega-overname van het Franse Mondial Relay, signaleert analist Peter Schutte. Autonoom vindt hij de groei een stuk minder indrukwekkend.

Lees de volledige analyse op IEX Premium.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 17 mei Vijf vragen aan Paul Weeteling, tech-analist
 2. 16 mei Hollandse Aandelenavond 2022: Jim Tehupuring
 3. 13 mei Willem Middelkoop spreekt op de IEX Beleggersdag

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 7 januari 2022 15:20
  Tja, het gaat de laatste tijd niet zo lekker met de koopadviezen op IEX.

  Om een bedrijfje als INPost, met niet zo heel bijzondere business, volgehangen met schulden en naar de beurs gebracht door PE kan je wat mij betreft dan ook beter al bij voorbaat met een wijde boog heen lopen. Kan het alleen nog maar meevallen ;-)
 2. forum rang 8 Kaviaar 7 januari 2022 16:39
  quote:

  Itelligence schreef op 7 januari 2022 15:42:

  Wat een goed advies van IEX. Waarom zeiden ze dat gisteren niet :-)
  Toen wisten ze de cijfers nog niet/konden dat niet inschatten.

  De meeste analisten komen pas na de cijfers met hun voorspellingen, of bellen even met het bedrijf en trekken een eigen conclusie en plaatsen er nog een foutieve koptekst boven. Analisten die vooraf (voor de cijfers uit) hun advies geven, zijn zeldzaam.

  Iedereen kan dus analist worden. Het is niets anders als de gepubliceerde cijfers doornemen en daar een eigen draai aan geven.
 3. forum rang 6 jan de vakman 7 januari 2022 17:21
  Het is alleen wel jammer, dat het 10x betere post nl ook deelt in deze negatieve pret, vandaag bericht, dat de kartonprijs door het dak gaat, oorzaak; giga veel pakketten, post nl en renewi zouden moeten steigeren, maar traditie getrouw straft de beurs goede berichten fors af en dit wordt steeds erger!!
  Nu ja, het dividend van postnl kon wel eens naar 10% gaan, dat voelt dan weer goed!!
 4. forum rang 6 ToTheTop 14 februari 2022 19:06
  quote:

  MOEdig Voorwaarts schreef op 7 januari 2022 15:20:

  Tja, het gaat de laatste tijd niet zo lekker met de koopadviezen op IEX.

  Om een bedrijfje als INPost, met niet zo heel bijzondere business, volgehangen met schulden en naar de beurs gebracht door PE kan je wat mij betreft dan ook beter al bij voorbaat met een wijde boog heen lopen. Kan het alleen nog maar meevallen ;-)
  Kan je dat volgehangen met schulden op de balans eens laten zien? Er is 500mil x 16 euro destijds opgehaald. De net debt stond in H1 2020 op 845 mil bij een H1 free cash flow van 210mil. Kan het zijn dat dit bedrijf eerder last heeft van geld ontwaarding via inflatie dan schuld, als het niet oppast? :0)
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links