Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX verlaagt na vier jaar koopadvies Accsys

IEX verlaagt na vier jaar koopadvies Accsys

Na ruim vier jaar en een rendement van 140% verlaagt de IEX Beleggersdesk het advies voor houtveredelaar Accsys van Buy naar Hold.

Na jaren van onderwaardering is Accsys eindelijk fair geprijsd, volgens analist Niels Koerts. Het aandeel stond op Kopen sinds november 2017, en inmiddels zijn de verwachte productieverhogingen van het ESG-bedrijf ingeprijsd.

Groeipotentie en risico's zijn redelijk in balans, alsdus Koerts, maar door de recente koersrally is de verhouding niet meer zo gunstig als voorheen. Zijn target price, die een horizon van een à anderhalf jaar kent, blijft gehandhaafd, maar instappen is volgens de analist niet meer opportuun.

Lees de volledige analyse op IEX Premium.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 25 mei Dit waren de tips van de Hollandse Aandelenavond 2022
  2. 24 mei IEX Beleggersdag: bekijk nu het programma!
  3. 24 mei Om 19.30 is het zover: Hollandse Aandelenavond 2022

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sjaak1990 6 januari 2022 12:10
    Toch vreemd dat de verlaging van het koopadvies nu komt. Nog geen jaar geleden waren de vooruitzichten minder terwijl de koers toen op top stond met 2,30 Euro. Nu Nederland met de uitbreiding van de fabriek op volle toeren draait, de opening van de fabriek in de VK in aantocht is en de vraag naar duurzaam hout blijft bestaan blijft dit een mooi bedrijf met goed potentieel.
  2. Snowbaco 6 januari 2022 12:39
    Kan de redenatie achter dit advies evenmin volgen. Het klinkt niet alleen onlogisch, maar ook de feitelijk onjuist gezien de sterk gewijzigde omstandigheden, waardoor Accsys er veel beter voorstaat. Volgens mij is er nog ruimte voor een verdere stijging, zeker gezien de schaarste aan bouwmaterialen. De schaarste zal nog zeker een aantal jaren aanhouden. De EIX beleggersdesk heeft trouwens geen geweldige track record wanneer het om adviezen gaat.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links