Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Outlook Wall Street: positief 2022

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 02 feb Waakvlammetje op de energiemarkten 152
 2. 01 feb Januaribarometer springt op groen 103
 3. 31 jan Draagvlak onder Nederlandse beurs blijft sterk 106

Reacties

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Doptieman 25 december 2021 18:23
  quote:

  Doptieman schreef op 25 december 2021 11:46:

  Mooi Kerstverhaaltje geworden Troo. Ik zet er nog een verhaaltje bij.

  Heerlijke rust Kerst 2022. De zon verdrijft de laatste nachtvorst en alles ziet er weer schitterend uit deze Kerstochtend.

  De Beurstellers staan stil de kapitaal stromen staan stil er wordt niet gerekend of bijgestuurd en de ,,meeste,, computers
  staan uit op een enkel wakend oog na! Voor 2 dagen verlost van al die onzinnige beurshectiek die
  alleen maar als doel heeft om op een slinkse en uitgekookte manier meer geld bij elkaar te schrapen.

  Fijne Kerst!!  Even corrigeren het moet natuurlijk 2021 zijn. Juist opgemerkt. CmP.

  En nog een fout van Doptieman is dat niet alles stil staat op de Beurs want het verlies aan

  Thetawaarde van de indexopties tikt gewoon door. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. dus ook op Zon en Feestdagen!! dus Pas Op !!
 2. forum rang 7 ttroo 25 december 2021 18:28
  Ook dat is niet interessant. Elk systeem houdt zich zelf in stand, maar elk systeem dat zich niet moderniseert stort van zelf in. Kijk eens naar Van der Moolen en AOT. Volgens mij was Van der Moolen de topper en AOT de flopper. Maar AOT redde het en Van der Moolen niet. AOT is de voorloper van Binck Bank. En dat geldt met elk systeem. Beoordelings systemen zijn ook een heel apart systeem. Maar je hebt een systeem nodig. Als een manager iemand mag, gaat diezelfde manager die iemand geen 2 geven uit 10. Dan krijgt die een 8, al zou dat misschien een zes moeten zijn. En onderling geven verliefde werknemers en werkneemsters elkaar de beste scores. Zo werkt dat. Ik zat met klanten, haalde flinke omzet binnen, maar een dame die 8 uur met iedereen op kantoor sprak, was de topper. Ik de flopper met beoordeling. Ik ben weggegaan. Nu is het bedrijf failliet. Niet dat ik die topper was, maar het bedrijf was de flopper met hun beoordelingssysteem. Dat was geweldig. Op een gegeven moment hadden ze iedereen in dienst, maar niemand die kon verkopen. Dus ja, dan houdt het op. Een 7K aan views dit draadje, haal ik zelfs met mijn social media. Dus relativeren blijft een belangrijk iets. Maar het kan daardoor wel langer blijven doorgaan. Elkaar steunen. Uitstel kan soms langer duren. Dat klopt. Dat is iets was ik geleerd heb in de tijd, maar afstel niet. En iedereen heeft goede punten. Dus dat is wel fair om te zeggen. Ik zit zeker ook niet continue goed. En de ene zit in olie, de andere short, de andere long, de andere in platina. Het blijft interessant. We proberen allemaal geld te verdienen met onze posities.
 3. forum rang 7 ttroo 25 december 2021 18:39
  Hetzelfde geldt met de lokale ondernemers en onderneemsters. Het was goed als we die steunen. Ben ik op zich ook voor en ik heb zeker mijn best voor ze gedaan waar het mogelijk was, maar je wordt zo gedumpt waar je bijstaat. En nu gaan we dus in de replay. Ja. Help ons TTROO. Jammer voor jullie ik ben geen ezel. En als ik over een week naar ongevaccineerde status gaat dumpen jullie me helemaal en geven jullie me zelfs negatieve namen mee. Nee. Dan bestel ik wel online. Goedkoper over het algemeen. Dus zelfs in mijn voordeel. Als ik een paar Netflix abonnementen weggeef, ben ik zelfs goedkoper uit dan al die bioscoop bonnen en de ontvangers zijn er in feite de hele maand blij mee, in plaats van een piek van een paar uren. Prima toch. Meer winnaars. De enige verlies is dan de fysieke bioscoop, maar die gaat me toch dumpen. Als je wilt verdelen en heersen moet je het wel goed doen. Maar als je verkeerd verdeelt en daardoor niet heerst, is dat je eigen probleem, niet de mijne. Ik ga straks een stuk het milieu extra belasten omdat ik als ongevaccineerde niet overal in mag. Jullie keus. Niet de mijne. En ik doe van alles. Extra handen wassen, gels, mondkapje op, geen handen geven, anderhalve meter aanhouden (waar anderen dwars door heen lopen). Dus ik krijg straf als beloning. Dat werk niet bij mij, dat werkt nergens. Kijk maar gevaccineerden krijgen nu ook straf met de lockdown. Zelfs gevaccineerden klagen over van alles en nog wat. En straks gaan ze weer de ongevaccineerden uitlachen. Zo gaat dat in het leven. Net als Rusland straks de gehele EU gaat uitlachen als ze Oost Oekraine binnen valt. Net als China de gehele EU gaat uitlachen als ze Taiwan binnen vallen. Net als Iran de gehele EU uitlachen als ze Yemen via de Houthi's in bezit nemen. Lachen is makkelijk. Maar te snel lachen ook. Zelfs Saudi Arabie zijn bezig met het zelf produceren van ICBM's stond er op de 1na meest gelezen site na de IEX. Met hulp van China. Terwijl Amerika hun grootste vriend is. Niets is veranderlijker dan menselijke vriendschappen en vijanden. Zeker als geld beschikbaar is en in het spel komt.
 4. forum rang 7 ttroo 26 december 2021 11:34
  54% heeft geen religie. 20% volgt de Roomskatholieke Kerk in Nederland. 15% is Protestant. 6% overig en 5% Islam. Kortom Kerst lijkt in grote getalen gevierd te worden, maar qua geloof is het anders ingericht.

  Zelfs de beurs van Israel is vandaag open en die gaan voortvarend de nieuwe beurs week in.
  Arabie doet het tegenovergestelde. Qatar en Saoedi Arabie kunnen niet naar groen toe. En dat is meteen het meest beurs spannende vandaag.

  Die LNG tankers stellen qua capaciteit niets voor. Een druppel op een hele grote tekort koming. 10 LNG tankers zijn 5% van Groningen dag produktie - uitgaande van 18 miljard cuub gas. Ik weet niet hoeveel Rusland gas levert, maar dat zal vermoedelijk nog meer zijn. Beter een druppel erbij, dan niet, maar om prijzen meteen flink te doen dalen is wat vreemd in mijn ogen.

  Zojuist gewandeld. Maar waar blijft die opwarming van de aarde. TTROO kwam bevroren binnen. Gelukkig heeft mijn vriendin me in bevroren toestand naast de gaskachel gezet. Russich gas of Groningen gas. Het is beter dan al die mensen die tegen mij zeggen dat de aarde opwarmt. Niet voor mij en zeker niet vandaag en gisteren voor mij.

  Morgen zijn de beurzen al weer open. Dus we moeten er wel klaar voor zijn.

  Al is de kans zeer groot dat ik kijker ben tot en met 3 januari 2022.

  Belgie heeft ontdekt hoe ze Oranje Land kunnen binnen vallen. Ze gooien over al 1 euro cent neer bij de grenzen en de Oranje aanhangers en aanhangsters vechten allen om die 1 euro cent dat Belgie zo het Oranje Land kunnen binnen lopen.

  Dat is wat anders dan China, Rusland en Iran met Yemen. Die moeten er veel meer moeite voor doen.

  Straks de valuta paren updaten. China kan nog steeds hun munt devalueren. Gisteren lazen we het al op de 1na meest gelezen site na IEX.nl. Ze zijn niet blij met hun 6.36 a 6.38 yuan voor 1 dollar. Terwijl een sterke munt juist krachtig is. Turkse Lira is schandalig hoe dat door de wereld behandeld wordt. Ja. Erdogan is niet geheel sterk bezig met zijn Lira beleid, maar Western Debt & Drugs World doen het nou niet veel beter. Rente negatief. Inflatie op 4 of 5%. Of Rente bijna op nihil. Inflatie op 4 a 6%. Maar zo zien we hoe de wereld niet durven te spelen met een dollar of met een euro maar wel met andere landen. Turkije moet coins toelaten. Weg met de dollar. Coins toelaten. Turkije is een groot potentieel. 80 miljoen mensen. Het kan een Duitsland worden. Maar potentie moet wel benut worden. Ze kunnen leveren aan Azie, Europa en Noord Afrika. Qua liggen liggen ze aardig perfect. Waar gaat de EUR/USD heen? De huidige stand is 1.13 en een beetje.

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links