Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Outlook AEX 2022

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 47
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

199 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 21 december 2021 20:03
    quote:

    lonely wolf schreef op 21 december 2021 19:19:

    [...]Wat denk jij dan ,verwacht niet veel meer ,ja
    Dacht vóór het weekend: vanaf deze week koopjesjagers. Kwam één schrikdag tussendoor, vanaf nu langzaam up tot rond 800 eindejaar schat ik in.

    Begin volgend jaar klap naar 680 (berekend koersdoel, lol).
  2. deBeer53Long 21 december 2021 20:05
    quote:

    Calimero schreef op 21 december 2021 16:41:

    op 21 december 2021 hebben we wel degelijk de kortste dag van het jaar. Maar dat verschil is niet symmetrisch verdeeld over de zonsopgang en de zonsondergang, omdat de aarde eind december dicht bij de zon staat en omdat de aardas schuin staat ten opzichte van de baan rond de zon.

    Rond de kortste dag in december en de langste dag in juni verandert de lengte van de dag nauwelijks. Rond 21 december is de zon 7,75 uur op en een half jaar later in juni ruim 16,5 uur.

    Hmmm ... en ik maar denken 7,77 :)

    Nou ja ... muziekje dan maar ...

    www.youtube.com/embed/_eXiy_NDlmg?rel...
    in december staat de aarde dicht bij de zon??
  3. forum rang 5 an12 21 december 2021 20:39
    quote:

    morgen1 schreef op 21 december 2021 20:26:

    SUCKER RALLY

    Tijdelijke opleving in een dalende markt, waarna de eerdere koersdaling weer wordt hervat. Vaak een technische correctie. Onervaren beleggers (onervaren beleggers suckers) denken dat de weg omhoog is ingeslagen. Kopen aandelen maar komen er vervolgens bedrogen uit.
    Of niet natuurlijk….
  4. forum rang 6 ttroo 21 december 2021 20:51
    Als het nog 18 maanden gaat duren wat volgens mij Pfizer zei, maar het kan ook een andere pharmaceut zijn en een vaccin gaat 6 a 9 maanden mee, komt in ieder geval booster 4 en booster 5 er aan en misschien booster 6.

    En virussen blijven muteren en mutaties worden zwakker, wat gelukkig een gunstig vooruitzicht is.

    In 2018 waren de uitgaven voor zorg en welzijn 100 miljard euro. Oftewel de afgelopen bijna 2 corona jaren is 200 miljard euro gegaan naar zorg en welzijn. Wat doen ze er mee? Ze kunnen in ieder geval niet de zorg verbeteren / uitbreiden.

    Het probleem blijft bestaan. We gaan met ons allen naar Belgie en Duitsland. Daar mogen ze gewoon met velen rondlopen. En als ze terugkomen geen controles. Maar in het Oranje Land mag je maar met 2 buiten lopen. Oftewel de loops zijn niet dicht. Is het nou erg of niet. Als het echt erg is, neem dan ook de juiste maatregelen. Niet schreeuwen zoals een TTROO. Dat verwacht ik niet van een Oranje overheid met al die adviseurs en specialisten. We blijven reizen. En ook reizen naar Afrikaanse landen waar de vaccinatie graad zeer laag is. Dus blijven we gevoelig voor een nieuwe mutatie.

    Zag ik sinds 3 November onder de 10.000 besmettingen. Oftewel 50 dagen met minimaal 10.000 en mogelijk zelfs 15.000 als gemiddelde, dat zijn er 500.000 of zelfs 750.000 besmettingen. Die moeten allemaal ongevaccineerd zijn, want gevaccineerden zijn niet besmettelijk. Als we 1.5 a 2 miljoen ongevaccineerden zijn, dan kunnen we dat verlagen naar een 0.75 a 1.5 miljoen. En er zullen veel meer besmettingen zijn dan degenen die zich laten testen. En we hadden voor 3 November besmettingen en nu lopen de besmettingen ook door. Kortom er zijn straks geen ongevaccineerden meer die besmet kunnen worden. Als er nog besmettingen zijn, waar komen die dan vandaan? Ongevaccineerden van 1.5 a 2 miljoen zijn dat al 1.5 jaar. Die moeten zo langzamerhand in het geheel een keer besmet zijn. Of zitten die op een eiland in het Oranje Land?

    2G / 3G. Het maakt me niet uit. Netflix. Online. Amazon. Alibaba. Het is voor mij ruim voldoende. En ja nog een paar dagen gevaccineerde status en dan vrijwillig ongevaccineerde status, ok, dat was vanaf 1 februari niet vrijwillig. Dus die maand Januari maakt me niet veel uit, want half januari kunnen we niet veel doen. En laten die gevaccineerden het maar zelf uitzoeken. Amerikaanse gevaccineerden houden nog steeds niet van Russische gevaccineerden en ook niet van Chineze gevaccineerden. Arbeidsmensen komen we tekort. Huizen ook. We kunnen arbeidsmensen alleen maar opvangen door immigratie, maar dan gaat de Oranje cultuur minder Oranje worden en daar kunnen een grote groep Oranje mensen niet tegen. En die groep zal statistisch het meest gevaccineerd zijn. Dus krijgen we straks gefrusterende gevaccineerden. Als je kiest voor 2G en 3G, dan kiest je ook voor deze gevolgen. Europese Gevaccineerden financieren Rusland om oorlog te voeren met Oekraine middels de hogere gas prijzen. Dat is het verschil met een project. Daar wordt eerst geinvesteerd en dan het geld terugverdiend. Bij Rusland betalen de Europeanen zoveel geld, dat de gehele oorlogs financiering rond is. Dus eerst financiering dan project. Ik blijf er bij dat ze alleen voor Oost Oekraine gaan. Wat is idealer dan West Oekraine vrij te houden waar Kiev de hoofdstad is en waar dus vele mensen wonen. Dat zijn gewoon consumenten. Die hebben honger, energie nodig, produkten. En drie keer raden. Die hebben ze nodig. Maar die produceren ze niet. Dus dat stuk levert niets op. Gevaccineerden zullen onderling ruzie blijven maken en gaan scheiden. En helaas gevaccineerden zullen blijven dood gaan. Ik heb mijn vrijwillig werk opgezegd. Doei. Ik deed het met plezier, maar ze zoeken daar een booster gevaccineerde voor in de toekomst. Kortom overal gaan de gevaccineerden van zelf squeezen. Winkel prijzen gaan vanzelf hoger worden en gaan gevaccineerden daar meer online bestellen. Een oranje fan gaat voor de laagste prijs. Kortom ze gaan vanzelf een stuk ongevaccineerd gedrag copieren. Bioscoop prijzen gaan omhoog, omdat ongevaccineerden steeds meer naar Netflix gaan kijken en zowiezo steeds minder mag binnen komen. Nee, de wereld zit niet zo gemakkelijk in elkaar met 2G en 3G als oplossing. Ongevaccineerden redden zich wel. Als u om u heen kijkt, die 1.5 a 2.0 miljoen ongevaccineerden die zijn er echt nog wel. Dus het lichaam redt zich wel tegen het corona virus. Gelukkig! Ik moet er wel bij zeggen, was ik 70+, dan had ik wel de booster genomen. Of als ik BMI 30+ of onderliggend lijden had.

    Naar de beurzen. Veel interessanter. Nou, het is eigenlijk heel saai. Tja. Ik gooide nog 3 rondjes in de middag er uit. Het was hoogstens in 20 minuten, maar die rondjes brachten per trade niet veel op. Ok. Een bijdrage voor stikstof normen schiphol rechtzaak. We willen gezond zijn, dan gaan we voor gezond zijn. Net als een bijdrage voor tegen shell rechtzaak. We willen gezond zijn, dan gaan we voor gezond zijn. Morgen kijken hoe ik wat bedragen kan overboeken naar ze. Amerika gaat helemaal los.

    Durft de AEX future zomaar over de TTROO weerstand van 7 7 7 . 7 7 heen te gaan. Brutaal. Oppakken die aanvallers en aanvalsters. Nee TTROO heeft al gezegd: u moet afstand gaan nemen van de 7 7 7 . 7 7. Omhoog of omlaag. In eerste instantie ging u omlaag, maar u gaat nu weer voor omhoog. U lijkt wel op het kabinet met corona maatregelen. Alles helemaal los en dan vervolgens bijna alles in lockdown.

    ASML moest terug aan het einde van de dag. Ze gingen goed de sloot over van 880 naar 890 om uiteindelijk bijna midden in de sloot te belanden als slotkoers. Morgen een nieuwe dag. Dan op weg naar de 700 a 710 euro? We gaan er voor. Nasdaq gaat iets sneller hoger dan ik verwacht had. Ik zie de bodem eerder een donderdag a vrijdag a maandag na Kerst komen. Amerika is vrijdag de 24e dicht zo te zien. Compensatie dag omdat Kerst in het weekend valt. Meestal een dag later, maar schijnbaar nu een dag eerder. Dat doen die Amerikanen wel. Oranje Fans zijn daar te goedkoop in. Die doen dat niet.

    Nog iets meer dan een uur handelen in Amerika. Beurs spirit ziet er zeer goed en groen uit.
  5. Tomm-index 21 december 2021 21:07
    quote:

    morgen1 schreef op 21 december 2021 20:26:

    SUCKER RALLY

    Tijdelijke opleving in een dalende markt, waarna de eerdere koersdaling weer wordt hervat. Vaak een technische correctie. Onervaren beleggers (onervaren beleggers suckers) denken dat de weg omhoog is ingeslagen. Kopen aandelen maar komen er vervolgens bedrogen uit.
    ook mijn verwachting.
    De big boys zullen gaan cashen om de jaarwinst zeker te stellen.
    Alleen moeten wij die verkoop bekostigen :)
    Vandaar dit soort ups
    maar vanaf morgen weer down.
    daarnaast veel onzekerheden in de markt en corona is back from weggeweest , althans de hevigheid
  6. forum rang 7 Unimog 21 december 2021 21:22
    quote:

    morgen1 schreef op 21 december 2021 20:26:

    SUCKER RALLY

    Tijdelijke opleving in een dalende markt, waarna de eerdere koersdaling weer wordt hervat. Vaak een technische correctie. Onervaren beleggers (onervaren beleggers suckers) denken dat de weg omhoog is ingeslagen. Kopen aandelen maar komen er vervolgens bedrogen uit.
    De vraag is dan hoe lang duurt tijdelijk en hoeveel centen komen er in de markt.
  7. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 21 december 2021 22:24
    quote:

    Tomm-index schreef op 21 december 2021 21:07:

    [...]
    De big boys zullen gaan cashen om de jaarwinst zeker te stellen.

    Vaak is het zo dat de vermogensbeheerders snel de grootste stijgers van het jaar vlak voor het einde nog (extra) in hun portefeuille opnemen om zo een winnend overzicht van de respectieve porto's aan hun klanten te kunnen overleggen.

    Dit kan dus in tegenstelling tot bovenstaande bewering juist een stuwend effect voor de koersen hebben.
  8. [verwijderd] 22 december 2021
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 21 december 2021 19:07:

    [...]

    Vind je het erg als ik het daar nog steeds totaal Ni! mee eens ben?
    ;))

    Deze down zo diep had ik inderdaad niet verwacht....maar willen alle puzzelstukjes op hun plaats vallen zie ik nog steeds graag de 864....

    maar 860 is ook prima...

    Cheerio
199 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links