Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

InPost daalt zo hard dat het weer interessant wordt

InPost daalt zo hard dat het weer interessant wordt

Voor wie van een beetje koersactie, volatiliteit, risico en ritjes maken houdt, is grote onbekende InPost misschien een idee. Ja, want ik heb niet de indruk dat we ondank die snelle AMX-notering het Poolse - zeg ik het zo ongeveer goed? - pakjeskluisbedrijf massaal in onze armen en harten hebben gesloten.

Veel te duur, luidde van meet af aan ook het oordeel. Met een ruime halvering sinds de beursintroductie afgelopen winter is dit het slechtste indexaandeel op het Damrak. Vooral de Q3-update met louter waarschuwingen en verlagingen hakte erin, hoewel het aandeel ook toen al in een neergaande trend zat.

Zie die trend! Ondanks de enorme koersafstraffingen de laatste tijd, zie ik amper meer volume. U snapt waar ik naartoe wil: is de bodem in zicht? Daar duiden trend en volume nog niet op: het beroemde uitkotsmoment lijkt nog niet in zicht. Let wel, zoals alles op de beurs bestaat ook hier geen blauwdruk voor.


Wat echter ook in een enorme neergaande trend zit, is de waardering. En ondanks de ziedende waarschuwingen in die update hebben de analisten hun jaarverwachtingen amper verlaagd. Ergo, u kunt het aandeel nu tegen twintig keer de verwachte winst krijgen. Let wel, alles in zloty's. 


Als ik de nog langere cijfers van de analisten neem, zie ik groeicijfers die wellicht een hogere waardering verdienen. Want u kunt heel veel vraagtekens bij de business van InPost hebben - die heb ik ook - maar het heeft wel business en die groeit ook nog. Kortom, misschien een leuk aandeel voor de watchlist.

Risico's zijn natuurlijk dat het bedrijf de verwachtingen (taal) niet waarmaakt, concurrentie, veranderingen in de markt en dat er een beurs komt die echt in inflatie-rentemodus gaat. Ofwel, waarde-aandelen doen het op papier dan beter dan groeiers. Vooral de fantasiegroeiers, zoals ook InPost is.

Mocht u instappen overwegen, zou ik zelf op een trendbreuk wachten. Ja, dan is inderdaad meestal de mooiste koerswinst al gevlogen, maar de grootste risico's ook.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. s.r.b. 13 december 2021 17:32
    Ik moet helaas zeggen dat ik voor de IEX-adviezen (afhankelijk wie het zegt) niet veel geeft. Er spreekt bij bepaalde personen geen jarenlange ervaring uit. Hun adviezen op ongekende dure aandelen als Inpost bij hun beursgang zegt alles over een persoon. Ik vind Inpost nog steeds veels te duur.
  2. s.r.b. 13 december 2021 17:49
    Jammer dat Nico Inberg bij de IEX is weggegaan. Dat was een zwaargewicht in zijn adviezen en oordeel. Er lijkt momenteel bij de IEX niemand meer te zijn, die in de verste verte ook maar zijn oordeel enigszins kan evenaren. Laat de IEX zoeken naar een zwaargewicht. Premiums, etc. hebben voor mij geen waarde met het huidige analisten-team. Ik zou er zelfs nog niet naar kijken.
  3. Warren B... 14 december 2021 09:39
    Altijd zo treurig om het geklaag over adviezen te horen. Bij een nieuw aandeel moet je altijd conservatief zijn. Valt namelijk vaak terug na introductie. Ga er ook niet te groot in. Daar zit waarschijnlijk de pijn. Rationeel gezien wordt het nu zeker interessant om hier in te beleggen. Ik ga het in de gaten houden
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links