Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Vreemde bewegingen op de rentemarkt

Vreemde bewegingen op de rentemarkt
Beeld: iStock

Powell heeft deze week aangekondigd sneller te gaan verkrappen. Veel beleggers voelen daardoor een renteverhoging aankomen. “Dat zag ik niet aan de data terug”, vertelt marketwatcher Arend Jan Kamp in de nieuwste aflevering van de IEX BeleggersPodcast. Hij hield de renteverwachtingen van de Fed nauwlettend in de gaten. “Daar heb ik geen verschuivingen in gezien. Ik denk dan ook dat het helemaal niet zo’n gamechanger is.”

Toch keek Kamp vreemder op van de rentes. “Ik zie de rentes wel weer kelderen en daar heb ik meer moeite mee”, vertelt de marketwatcher. “Bij rentespecialisten heb ik nog een rondje gedaan, maar bijna alle antwoorden die ik terugkreeg waren met een vraagteken erachter.” Aan de lagere rentes is dan ook niet af te zien dat de markt heel veel hogere rentes van de Fed verwacht.

Economische onzekerheid

Vreemd, vindt ook aandelenanalist Niels Koerts: “Op het moment dat Powell tussen neus en lippen door zegt dat de Fed de rentes gaat verhogen, zou je ook een hogere rente verwachten bij de kapitaalmarkt.” Als Kamp zich hardop afvraagt hoe dat kan, noemt hij economische onzekerheid als mogelijk antwoord. “De markt vlucht dan weer in veilige staatsobligaties. Misschien moeten we het gewoon in die hoek zoeken.”

In de hieronder te beluisteren IEX BeleggersPodcast gaan de heren nog dieper in op het onderwerp.

Coen Grutters is redacteur van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

 1. 20 jan Slotcall: Dalende Chinese rente doet Prosus stralen 11
 2. 06 jan Slotcall: Pharming floreert op bloedrode beursdag 15
 3. 05 jan CEO ForFarmers: “De sector zit in moeilijk vaarwater” 1

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 beleggertje2020 3 december 2021 19:16
  quote:

  jan de vakman schreef op 3 december 2021 17:30:


  Volgens mij voelt de fed, dat straks de noodzaak om de rente te verhogen weg valt, omdat de ekonomie, door gierende prijsstijgingen op de rem gaat!!

  Nee juist door gierende prijsstijging en ietwat mindere vraag gaat juist de rente ook flink omhoog . WEF wil gewoon uiteindelijk dat massa's mensen veel minder te besteden krijgen in het westen ten gunste van het klimaat he ! De rem komt er pas op als de rente flink stijgt ! Dat is uiteindelijk wat de klimaat-goeroes willen. Frans Timmermans vind het geweldig denk ik ! Hij wordt toch niet geraakt in z'n bestedingen !
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links