Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ETN VanEck Vectors Bitcoin

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:-
Slotkoers:26,59
Steun:19,20
Weerstand:31,80
Steun 2:13,20
Weerstand 2:37,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De recente correctie van de Bitcoin ETN bracht de koers terug onder de oude toppen. Door deze terugkeer binnen de voormalige vlakke fase verliest de Bitcoin ETN aan kracht. Deze zogenaamde 'false move' neutraliseert de eerdere verbetering. We verwachten een consolidatie boven steun 19,20 (bodem van 24 september). Weerstand ligt rond 31,80 (gevormd op 22 oktober).


  • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De iets verzwakkende B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft iets minder sterke prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

VanEck Vectors Bitcoin ETN

20,268 19 jan
+0,122 +0,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links