Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goldman Sachs: koop aandelen, nu

Koop aandelen. Nu. Zakenbank Goldman Sachs heeft gesproken. Volgens portefeuillestrategen Peter Oppenheimer en Mathieu Walterspiler heeft het er voor aandelen, afgezet tegen obligaties, zelden zo goed uitgezien als nu. De twee strategen presenteren hun visie vandaag in het rapport “The Long Good Buy; the Case for Equities”.

Volgens de zakenbank is de risicopremie op aandelen belachelijk hoog nu en is het scenario dat door de aandelenmarkt momenteel wordt ingeprijsd ‘onrealistisch negatief’. De twee strategen gaan terug naar 1956 toen George Ross Goobey de aandelencultus in het leven riep door als directeur van het pensioenfonds van Tobacco Imperial stelde dat aandelen de beste manier waren om inflatiebestendige groei van het vermogen te realiseren.

Op die visie werd het hele fondsvermogen van het pensioenfonds op de aandelenmarkt ingezet. Voor die memorabele speech werden aandelen als een heel volatiele asset class beschouwd. Oppenheimer en Walterspiler doen nu, 56 jaar na dato een vergelijkbare oproep: vergeet obligaties, stap in aandelen.

Groei 2.0
En niet alleen is de positie van aandelen ten opzichte van obligaties een gevalletje once in a lifetime. Goldman Sachs ziet ook een onwaarschijnlijk groeiscenario, het beste decennia sinds 1980 ligt voor ons. Dat beeld wordt in elk geval voor een deel bevestigd door een andere Amerikaanse bank, Citi.

Die stelt vandaag dat de Amerikaanse energie-industrie zó hard gaat groeien, dat er sprake is van een nieuwe industriële revolutie.  De VS worden 'het nieuwe Midden-Oosten', stelt de bank. De VS gaan de komende jaar de eigen natuurlijke bronnen aanspreken om minder afhankelijk te worden van olie-importen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

 1. 29 sep Must read: Torenhoge hypotheekrente
 2. 28 sep Must read: Huizenprijzen gaan weer stijgen
 3. 27 sep Must read: Hoge rente is helemaal niet slecht voor Tech

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. PingPong 21 maart 2012 21:18
  quote:

  schreef:

  Volgens portefeuillestrategen Peter Oppenheimer en Mathieu Walterspiler heeft het er voor aandelen, afgezet tegen obligaties, zelden zo goed uitgezien als nu.
  In de VS zijn obligaties SCHREEUWEND duur en aandelen slechts VERSCHRIKKELIJK duur.
  Dus denkt Goldman Sachs dat ze die muppets (ons dus) wel wijs kunnen maken dat aandelen relatief goedkoop zijn.
  Veel Amerikaanse aandelen staan op een all time high en de indices bijna ook. Niet echt een goedkoop instapmoment.
 2. [verwijderd] 22 maart 2012 08:47
  Na het recht omhoog opstijgen van beurzen en aandelen zijn er kopers nodig om winsten te "verzilveren".
  Helaas, die zijn er niet dus is er eerst een PR golf nodig om mensen over te halen toch maar a.u.b. Aandelen te gaan kopen. Anders maakt GS en andere banken geen winst. Zou toch zonde zijn?
  Pump and dump, in het groot.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links