Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Exmar laat een sterk technisch beeld zien.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:4,62
Steun:3,48
Weerstand:5,25
Steun 2:2,95
Weerstand 2:5,76

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Kopers weten Exmar te vinden, getuige de serie hogere toppen en bodems. Binnen deze opgaande trend ligt de weerstand rond 5,25 (top van 8 oktober). Steun bevindt zich rond 3,48 (bodem van 3 september).


  • De money flow, die van de beursomzetten wordt afgeleid, vlakt wat af. Dit geeft aan dat er geen nieuw kapitaal meer in de markt komt.


  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De iets verzwakkende B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft iets minder sterke prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Exmar

4,065 26 nov
+4,065 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links