Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: Party like it is 1999... eh 2021

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 22 oktober 2021 21:58
    Het is een veeg teken dat de belangrijke realist en president van de Duitse Bundes bank zijn biezen pakt. Inmiddels heeft de E.C.B. ongeveer €. 3.200 miljard aan voornamelijk obligaties van veel inferieure debiteuren op de plank liggen. Ondertussen ligt de echte inflatie rond de 4%. De levering krapte bij bedrijven houdt m.i. de huidige hoge inflatie nog in toom. Zodra de inflatie door een (globale) loon-prijs signaal, hardnekkig wordt, zal de nu reeds stijgende kapitaalmarkt rente de waarde van veel E.C.B.zuid E.U.landelijke junk bonds/zombie papier aantasten. Nu vluchten meerdere beleggers al in crypto munten, echter dan gaat het in volle galop, ook met de edelmetalen/strategische grondstoffen. De vraag is hoe de politiek dan de E.C.B. gaat aansturen. Nog meer drukpersen om sociale onrust te voorkomen is geen optie. Schulden titels op de E.C.B. balans, afschrijven evenmin, immers dan valt een stuk €./E.U. vertrouwen weg. De financiering/calculatie van/in de klimaatlasten kan de genadeklap voor de €.opleveren. De veel te hoge import van hordes gelukzoekers in ons dichtst bevolkte land van de E.U. is niet meer vol te houden. Hopelijk gaan de V.S. en China of Iran en Israël geen capriolen uithalen. Want dan zijn de ""aandelenbeurs"" rapen echt gaar!
  2. mok 23 oktober 2021 16:10
    Misschien een keer een China expert uitnodigen. De verhalen rond vastgoed in China maakte mij jaren geleden al voorzichtig, volledig ten onrechte. Ik heb ook begrepen dat chinezen toestemming moeten hebben om een tweede huis te verkopen, iets wat vaak geweigerd wordt om markt te beschermen. Dat verklaart misschien ook de forse daling van woning verkopen. Hoe dan ook, het is lastig om hier iets over te zeggen en dan wreekt het kennis tekort zich in deze podcast. Angst is namelijk een slechte raadgever, wat mij meermalen parten speelt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links