Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ETF iShares MSCI United Kingdom UCITS beweegt in een matig stijgende trend.

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:134,08
Steun:125,64
Weerstand:162,84
Steun 2:123,44
Weerstand 2:162,44

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • ETF iShares MSCI United Kingdom UCITS ligt er technisch bezien niet onaardig bij, hoewel het ontbreekt aan echte kracht. De trend is opwaarts gericht, maar verloopt moeizaam. Toppen en bodems lopen in elkaar over. Desondanks blijven we voor ETF iShares MSCI United Kingdom UCITS gematigd positief. Aan de bovenkant kan ETF iShares MSCI United Kingdom UCITS verder oplopen richting weerstand 162,84 (berekend koersdoel). Steun ligt rond 125,64 (bodem van 24 september). Na een doorbraak onder steun 125,64 wordt 123,44 het volgende neerwaartse koersdoel.


  • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


  • De MACD verzwakt op lange termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een overbought conditie (over-gekocht) aan. De stochastic wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Hoge waarden (bv boven 80) worden beschouwd als overgekocht (overbought). Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het meest betrouwbaar. Een negatieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe hogere top neerzet terwijl de stochastic een lagere top noteert. Dit is een waarschuwingssignaal. Als in een later stadium het aandeel neerwaarts onder de vorige top breekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De omhoog gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft sterkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ISHSVII-MSCI UK UCITS ETF

131,020 26 nov
+131,020 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links