Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

3D Systems Corp. laat een steeds smaller koersverloop zien.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:-
Slotkoers:27,31
Steun:23,24
Weerstand:40,40
Steun 2:17,47
Weerstand 2:41,48

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • 3D Systems Corp. beweegt in horizontale richting. De bewegingen tussen steun 23,24 (bodem van 30 juli) en weerstand 40,40 (top van 13 augustus) worden steeds kleiner. Wacht een uitbraak uit deze driehoek af. Na een doorbraak onder steun 23,24 wordt 17,47 het volgende neerwaartse koersdoel.


  • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


  • De MACD verzwakt op lange termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De neerwaarts gerichte B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende B.O.B. lijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

3D Systems Corp

22,660 26 nov
+22,660 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links