Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Autosector leeft op

Autosector leeft op

De Duitse autobouwer Volkswagen zou naar verluidt plannen hebben om 30.000 banen te schrappen. Het concern geeft aan in verhouding tot zijn sectorgenoten te hoge kosten te hebben en daar dus flink in te moeten schrappen om te kunnen overleven.

In de autosector is een grote omslag gaande van auto's op traditionele brandstof naar elektrisch aangedreven voertuigen. Dit biedt de sector mooie kansen, waardoor de meeste autoproducenten een sterk jaar achter de rug hebben.

De laatste maanden is de Europese autosector op de beurs even stilgevallen, maar een nieuwe opleving lijkt ingezet. Naast de recente sterke prestaties van de financiële sector en de olie- en gasbedrijven valt ook het overtuigende herstel van de autosector op. Ik bespreek de technische plaatjes van enkele Europese autobouwers.

BMW

De Duitse autoproducent BMW heeft een voormalige koerspiek gebroken, waarmee er duidelijk sprake is van een technische verbetering. Ook heeft BMW een hogere koersbodem weten te vormen, die nieuwe kopers in BMW signaleert.

Een nieuwe stijgende trend wordt zichtbaar met een koersdoel rond €95,19 (top van 16 juni). Bij een eventuele daling onder steun €80,65 (bodem van 6 oktober) treedt een verzwakking op.

Adviezen van Tostrams ontvangen?

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Word dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees.

Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

 

Ontvang TA Kooptips

 

Daimler

Daimler, producent van Mercedes, heeft met de doorbraak boven de voorgaande koerstoppen de opgaande trend weer hervat. Daimler loopt duidelijk voorop bij de andere autoproducenten in het herstel en heeft reeds een hogere koerstop weten te vormen.

Een technische verbetering is opgetreden met een eerste koersdoel rond weerstand €92,67 (gevormd op 28 april 2015). Zolang Daimler hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje positief en mogen verdere koersstijgingen worden verwacht.

Stellantis

Het Franse Stellantis is de vierde grootste autofabrikant ter wereld na Toyota, Volkswagen en Renault-Nissan. Stellantis NV (voorheen Peugeot) komt er technisch bezien wat beter bij te liggen nu de correctieve fase lijkt te worden afgebroken.

Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand €18,73 (top van 13 augustus) noodzakelijk. Belangrijk is dat steun €15,78 (bodem van 6 oktober) intact blijft.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 14:30 Dogecoin is uitgebroken en bitcoin kan na adempauze weer in de aanval 2
 2. 22 okt Ripple wil verder omhoog 3
 3. 22 okt Special: banken zijn weer koopwaardig

Gerelateerd

Reacties

105 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 easy56 14 oktober 2021 08:59
  gelukkig zijn ze op RTLZ weer positief......

  tapering en stijgende rente gunstig voor aandelen,teken van kracht...

  Dat ze eerst jarenlang geroepen hebben dat aankoop programma's en negatieve rente zeer gunstig was voor aandelen en hoge waarderingen niet uitmaakten dat zijn ze ineens weer vergeten blijkbaar:-) 2. forum rang 7 easy56 14 oktober 2021 09:11
  quote:

  an12 schreef op 14 oktober 2021 09:05:


  Evergrande blijft maar betalingen missen, rentes gaan weer omhoog, overal hele hoge inflatiecijfers, enorme energieprijzen, dure grondstoffen, chiptekorten. En de beurzen gaan maar omhoog.

  Waarom?
  niet gek laten maken en gewoon eigen plan.

  Problemen Chinese propertymarket echt niet voorbij.


  www.reuters.com/world/china/china-dev...

  Chinese property firms suffer fresh downgrades amid Evergrande crisis
 3. forum rang 6 'd Aandelen 14 oktober 2021 09:15
  Goedemorgen,

  AEX begint bijna 8 punten hoger ten opzichte slot van gisteren op 777,52, tja handyman6 het is net wat je gisteren al schreef.
  Met opties sta je in ieder geval op achterstand met echte handelstijden tussen plusminus 9:10 uur en 17:20 uur, dus dan maar een gokje wagen in de hoop dat je goed zit, hier zie je het risico met kortlopende opties.

  Hedgen kan natuurlijk ook maar dan moet er continue bovenop zitten naar mijn idee.
 4. Jeronimo 14 oktober 2021 09:45
  Goedemorgen gokkers,

  Zoals verwacht start de Fed met taperen en is de eerste renteverhoging voor volgend jaar een feit. Verder gaven ze aan in 2023 meerdere verhogingen door te voeren. Wij weten dat zij dit scenario eerder gaan uitvoeren want de oplopende inflatie en snelheid daarvan dwingt de Fed, ECB etc. eerder actie te ondernemen. Voor de bühne behouden ze gecontroleerd de rust maar op de achtergrond is het natuurlijk chaos. Advies: Sell the tops en buy de financials!

  Goede trades!
 5. forum rang 6 ttroo 14 oktober 2021 09:57
  Royce, leuke column. Auto sector. Ik mis plaatje Tesla. Die zijn sterk gegaan de afgelopen tijd. Volkswagen vind ik nog niet heel lekker gaan. Posters zijn sterk bezig vandaag. Ik ben wat later. Ik zit nog steeds te hinken. Mijn trades zijn een stuk minder geworden. Er gaan al geruchten dat mijn broker met een winstwaarschuwing moet gaan komen als het zo doorgaat met mijn trades. Heel veel geld binnen geharkt de afgelopen 3 a 4 weken. Het stroomde gewoon binnen. Maar ja. Die periode is per saldo altijd te kort. En er stroomt vanzelf weer wat uit, ik probeer dat uiteraard te beperken, maar zo gaat dat nu eenmaal met posities. Ja. Ik heb een shortje Nasdaq gekocht. Kleine positie. Ik laat de downtrend als mijn friend fungeren. Kijken of ze mijn friend willen blijven. VIXie is al behoorlijk zich aan het terugtrekken. Gaat dat proces niet te snel in de huidige tijd waar we inzitten? Zie ik alle grondstof prijzen in het groen liggen, varierend van minimaal tot een ruime 3% in de plus? Rustig kijkend op dit moment. De beurzen moeten de richting gaan bepalen. Gaan ze huidige downtrends slechten? Dag is nog lang. Het valt me nog steeds erg mee dat bedrijven nauwelijks tot geen winst waarschuwingen hebben gegeven. Is dat management van verwachtingen achter de schermen of krijgen we straks alsnog kille vooruitzichten voorgeschoteld? Het lijkt me wel, gezien de huidige perikelen. Een belangrijke splitsing waar de beurs futures nu op staan. Doorzetten hoger is positief voor de stieren. Het weggeven van de groene winsten is negatief en support de beren in hun acties en maken de huidige dalende trendlijnen valide. Goud en zilver vind ik ook lastig. Ik zie zeker potentie. Maar hoe en wanneer? Voorlopig blijf ik bij dat zilver boven de $23 een goed teken is, ze moeten in ieder geval boven de $22 blijven anders loert toch de $18 a $19 en dat vind ik op dit moment mijn doel om zilver tot mij te nemen. Maar als de zilver trein eerder vertrekt, probeer ik uiteraard mee op de trein te stappen. Brent heeft het nog steeds lastig om de $84 a $85 te slechten. Belangrijk, want daar boven, is er ruimte voor veel meer. Lichtjes boven de 100 wordt het dan. Kunt u nagaan, we hebben nog niet zo lang negatief gezien voor de olieprijzen en de huidige prijs is dus bijna $85. Papieren markten zijn helemaal niet zo stabiel als we willen. Zeker niet met grondstoffen. Stieren u rent weer, gelukkig. Maar pas op dat u niet buiten adem raakt.
 6. forum rang 6 'd Aandelen 14 oktober 2021 10:26
  Wanneer ik het technische plaatje bekijk en mijn berekende DC levels en eerder gevormde popgun dat koers AEX stijgt naar 792.71 maximaal en 50/50 kans voor terugkeer naar 773,22 = hoogste + laagste koers/2 van gisteren op de AEX.

  Top eerste candle popgun ligt op 787.20 is al bereikt, nu zien of AEX hoger koerst naar aangegeven koersdoel.
105 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 73,600
  +1,45% +1,050
 2. DAIMLER AG 17:29
  83,260
  +0,45% +0,370
 3. 17,546
  +0,35% +0,062

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links