Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nederlandse rente

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:0,00
Steun:-0,38
Weerstand:0,06
Steun 2:-0,55
Weerstand 2:0,40

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente maakt technisch een opwaartse draai, nu de dalende trend is verlaten. De potentiële hogere koersbodem geeft aan dat de draai in het technische plaatje structureel is. De signalen worden gevalideerd bij een doorbraak en slotstand boven weerstand 0,06 (gevormd op 20 maart 2020). Na een uitbraak boven weerstand 0,06 wordt 0,40 het volgende opwaartse koersdoel. De steun ligt rond -0,38 (bodem van 6 augustus).

  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers extreem ver onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is sprake van een extreme situatie. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nederland 10 jaar

0,0330 22 okt
0,0000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links