Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Euro-rondje

Gisteren schreef ik in mijn tradingupdate over de euro-dollar dat de daling van de afgelopen paar dagen niet per se te wijten is geweest aan overtuigende zwakte van de euro. U weet dat in valutaland alles met elkaar hand in hand moet gaan, wil er enige slagingskans zijn op succes.

Verschuivingen in verhoudingen moeten tegelijk sterke bevestiging tonen om hun haalbaarheid te behouden. Anders komt het arbitragemonster langs en blaast hij het hele verhaaltje uit, zoiets. De conclusie van gisteren, dat de koersen kunnen stijgen naar 1,33- 1,34, waar de weerstand verwacht wordt, behoeft dan ook bredere bevestiging wil het haalbaar zijn.

Ik bekijk vandaag een groot aantal grafieken en geef kort commentaar.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

Euro-Singapore dollar toont ons dagenlang niets anders dan een neutraal beeld. Er is weinig nieuws onder de zon, maar in het licht van dalende eurokoersen is stilstand van een paar dagen voldoende om het momentum te doen kantelen en de hoop te doen ontstaan op een herstel.

Dat kan prima zolang de weerstand niet bereikt wordt. Met andere woorden De trend is down, het momentum is vlak, het betreft hier een zijwaartse correctie. Interessant? Niet echt maar in ieder geval ook geen schokkend nieuws.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

Euro-Turkse lira. Koersen corrigeren tegen de hoofdrichting in, al een tijdje. De hoofdrichting is neerwaarts en deze min of meer licht opwaartse beweging is een correctie/pull back, dus verwacht er niet te veel van. Maar reden om aan te nemen dat de euro nu op verzwakken staat hebben we niet.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

Tegen de Scandinaviers? Geen probleem, maarja dat is bekend he, gemorrel met de rente in Noorwegen en de Zweden zijn een soort Noren.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

Tegen de Australische dollar dan? Nee, ook niet ook al dagen erg saai. Dus ook geen reden om eventuele zwakte in de euro-dollar bevestigd te zien. Waar zit het hem dan in? Nou, het zit hem in de yenkwestie. Kijkt u maar mee.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

De dollar-yen gaat er als een coyote vandoor. De beweging  had een hoog momentum, maar geen trend. Dat is best leuk voor nu, maar dat geeft ook aan dat er een beperkte houdbaarheidsdatum aan deze beweging zit. Er zal een hogere bodem gevormd moeten worden om de stijging te staven voor langere termijn. Daarvoor moeten we eerst even scherp terug. 

Zit dat er in? Ik denk dat de huidige pauze in de stijging een eerste aanleiding daartoe kan zijn. Gisteren is heeft niet veel toegevoegd en vandaag is een inside bar gevormd, verlies van momentum dus en even geen verdere verzwakking van de yen tegen de dollar meer. 84 is de weerstand die dat in de weg staat.

De zwakste van deze week hebben we ontdekt, dat is de yen. En dan to slot de euro-yen. Deze moet stijgen wil de euro-dollar opwaarts kunnen gaan.

Klik op de grafiek voor een grote versie.

De correctie in euro-yen is geweest, althans er is een hogere bodem gecreëerd. Nu zien we dan de zwakte van de yen tegen de euro wel momentum begint te ontwikkelen, in tegenstelling tot de dollar. En en dat daarmee de koersen in euro-dollar weer terug kunnen in de range tussen de 1,33 en een beetje en de 1,34 en nog wat. Prettig weekend.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links