Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jarig Value8 optimistisch in aandeelhoudersbrief

Jarig Value8 optimistisch in aandeelhoudersbrief

In het kader van het dertienjarig bestaan van Value8 heeft de investeringsmaatschappij vrijdag een aandeelhoudersbrief gepubliceerd.

In de aandeelhoudersbrief belicht de investeringsmaatschappij twee succesvolle beursgenoteerde investeringen uit 2020: automatiseerder Ctac en recyclinggigant Renewi.

"Midden in de eerste coronagolf namen we een belang in Ctac. We betaalden €1,35 per aandeel. We hebben daar onze rol als aandeelhouder actief ingevuld en inmiddels staat de koers boven de €4," schrijven Gerben Hettinga en Peter Paul de Vries.

"Procentueel nog harder ging recyclinggigant Renewi, waar we de eerste aandelen in oktober 2020 kochten voor £0,22 (£2,20 na reverse split) en waar inmiddels £6 op de koersenborden staat. Een koers die naar onze mening nog steeds niet de werkelijke waarde reflecteert."

In het niet-genoteerde gedeelte van de portefeuille groeit Kersten gestaag door. Ten aanzien van dat bedrijf schrijft Value8: "Eind 2021 zal Kersten meer dan twee keer zo groot zijn als eind 2019, vóór corona."

De investeringsmaatschappij constateert dat de intrinsieke waarde per aandeel in dertien jaar is vertwintigvoudigd (van €0,41 naar €8,55 per aandeel) en laat zich positief uit over de toekomst. 

Bekijk hier de volledige aandeelhoudersbrief.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links