Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Jarig Value8 optimistisch in aandeelhoudersbrief

Jarig Value8 optimistisch in aandeelhoudersbrief

In het kader van het dertienjarig bestaan van Value8 heeft de investeringsmaatschappij vrijdag een aandeelhoudersbrief gepubliceerd.

In de aandeelhoudersbrief belicht de investeringsmaatschappij twee succesvolle beursgenoteerde investeringen uit 2020: automatiseerder Ctac en recyclinggigant Renewi.

"Midden in de eerste coronagolf namen we een belang in Ctac. We betaalden €1,35 per aandeel. We hebben daar onze rol als aandeelhouder actief ingevuld en inmiddels staat de koers boven de €4," schrijven Gerben Hettinga en Peter Paul de Vries.

"Procentueel nog harder ging recyclinggigant Renewi, waar we de eerste aandelen in oktober 2020 kochten voor £0,22 (£2,20 na reverse split) en waar inmiddels £6 op de koersenborden staat. Een koers die naar onze mening nog steeds niet de werkelijke waarde reflecteert."

In het niet-genoteerde gedeelte van de portefeuille groeit Kersten gestaag door. Ten aanzien van dat bedrijf schrijft Value8: "Eind 2021 zal Kersten meer dan twee keer zo groot zijn als eind 2019, vóór corona."

De investeringsmaatschappij constateert dat de intrinsieke waarde per aandeel in dertien jaar is vertwintigvoudigd (van €0,41 naar €8,55 per aandeel) en laat zich positief uit over de toekomst. 

Bekijk hier de volledige aandeelhoudersbrief.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 18 okt Slimste-winnaar vertrouwde op onderbuikgevoel
  2. 13 okt 'Energietransitie legt kiem voor grondstoffensupercyclus' 3
  3. 12 okt Slimste Belegger: de quizvragen

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links