Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX start met het volgen van UMG met een Hold-advies

IEX start met het volgen van UMG met een Hold-advies

De IEX Beleggersdesk start met het volgen van beursnieuwkomer UMG met een Hold-advies.

De Amsterdamse beurs mocht deze week Universal Music Group verwelkomen, het platenlabel achter artiesten als The Weeknd, Taylor Swift en Rihanna. Het is een spin-off van het Franse mediaconglomeraat Vivendi, dat het overgrote deel van zijn belang verdeelt onder aandeelhouders.

Is het interessant om in te stappen? Analist Paul Weeteling is terughoudend. Volgens hem is een positie langs de zijlijn voorlopig de beste keuze, vanwege de constructie van de beursgang. "Deze spin-off leidt tot een snelle koerswinst voor Vivendi-aandeelhouders, waarvan een deel waarschijnlijk allang wilde cashen op het belang van Vivendi in UMG", schrijft hij.

Op langere termijn is het de vraag of de verwachte omzetgroei en stevige waardering opwegen tegen de verbeterende onderhandelingspositie van artiesten. Hij acht daarom een Hold-advies op zijn plaats, tot er iets meer inzicht is in de ontwikkeling van de winstmarges.

Lees de volledige analyse op IEX Premium.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 09:35 Deze crowdfundingplatforms zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier
  2. 06 dec Deze private banks zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021
  3. 03 dec Denk-stemmers met stip bovenaan in Turbocompetitie 2

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links