Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Turbo's toepassen met Jean-Paul van Oudheusden

Turbo's toepassen met Jean-Paul van Oudheusden

We zitten in de tweede week van de Slimste Belegger-competitie, de beleggingswedstrijd met de Turbo's van BNP Paribas, en zowel op de beurs als in het klassement zijn de kaarten nu heel anders geschud dan in week 1. Jean-Paul van Oudheusden van Markets Are Everywhere had maandagavond het genoegen om in die omstandigheden een webinar te geven over het toepassen van Turbo's.

Van Oudheusden beschouwt zichzelf als een fundamentele langetermijnbelegger, en vertelde in het webinar dat hij zelf na een forse daling graag een bescheiden hefboom inzet. Mits de bodem bereikt is, natuurlijk, en het aandeel geen terechte koersdaling doormaakt.

Vele toepassingen

Hij gaf nog een aantal andere voorbeelden van de mogelijkheden van Turbo's. Weinig volatiele, defensieve aandelen als Heineken lenen zich goed voor ritjes die net even wat meer opbrengen met een kleine hefboom.

klik om te vergroten

En ook voor langeretermijnbeleggers is de Turbo geschikt: "Ik beleg in Turbo's om niet door de stoploss te gaan. Ik probeer die altijd zo ver weg te leggen dat ik ook op de langere termijn kan beleggen. Ik heb sommige Turbo's al jaren."

Van Oudheusden haalt onderzoek aan waaruit blijkt dat studenten er goed aan doen wat risico te nemen. "Als je uitzicht hebt op een goede baan na je studie is het slim om wat geld te lenen - want dat zit natuurlijk impliciet in een Turbo - en wat sneller kapitaal op te bouwen."

Ook om nieuwe markten of asset classes te leren kennen vindt Van Oudheusden de Turbo geschikt: "Je leert veel meer als je er zelf een belang in hebt." Of om een stukje te kopen van een aandeel dat in absolute zin erg duur is, zoals Amazon. En, tot slot - voor als de bull market nog een keer hapert - om de mind set van het shorten te leren kennen. "Dat is sneller en heviger en het vereist een totaal andere manier van denken."

U kunt het webinar hier terugkijken.

Doe mee

Voor het volgende webinar op maandag 27 september, waarin Guy Boscart laat zien hoe een korteretermijnstratgie met Turbo's eruit kan zien, kunt u zich hier gratis aanmelden.

Doet u nog niet mee met de competitie? Geen punt, dat kan nu namelijk ook nog. Elke week wordt een nieuwe weekwinnaar gekroond. Dus volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Meedoen kan via de groene knop hieronder.

Over De Slimste Belegger

In samenwerking met IEX organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger: het spannendste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis spel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's. Die zijn onder andere bij BNP Paribas verkrijgbaar.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 18 okt Slimste-winnaar vertrouwde op onderbuikgevoel
  2. 13 okt 'Energietransitie legt kiem voor grondstoffensupercyclus' 3
  3. 12 okt Slimste Belegger: de quizvragen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links