Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tijd voor actie nu het nog kan

Tijd voor actie nu het nog kan

In de afgelopen maanden heb ik mij in toenemende mate verbaasd, geërgerd en soms ook geamuseerd over het onvermoeibare optimisme in de markt. Hoe langer het duurt, hoe ongemakkelijker het echter wordt. Een teleurstelling voor grote groepen kopers ligt op de loer.

De argumenten om de koersstijgingen -van een zeer beperkte groep aandelen overigens - te rechtvaardigen veranderen niet, en worden echt uitgemolken. Herstel economie, lage rente, Tina, steunpakketten en Centralebankenbeleid. We horen het telkens opnieuw en al maanden lang.

Koersdoelverhogingen van analisten vliegen nog steeds dagelijks de deur uit alsof de bomen tot in de hemel groeien. Het optimisme kent geen grenzen en er is geen vuiltje aan de lucht en dat is nu net wat mij zorgen baart.

Climaxsignalen

Het sentiment op financiële markten kan snel, soms heel snel, veranderen. Nu is de lucht nog strak blauw, toch denk ik dat het binnenkort gaat betrekken. Er is volgens mij voldoende reden om uitermate sceptisch te zijn. Daarnaast zijn er de klassieke climaxsignalen die al enige tijd te bespeuren zijn in de markt. De toetreding tot de markt na ruim 10 jaar van stijgende koersen en het gedrag van een grote nieuwe groep beleggers speelt daarbij ook een rol.

Sinds 1986 heb ik diverse cycli meegemaakt. De paralellen met eerdere toppen in de markt zijn groot. In het webinar van dinsdag 21 september zal ik deze bespreken. Tevens behandelen wij de actualiteit en een alternatieve aanpak om rendement te maken wanneer de wind uit een andere richting gaat waaien.

De inschrijvingen voor het seminar lopen nu al richting de 1.000 deelnemers. Er is echter een beperkte capaciteit. Mocht u het willen volgen, schrijf u dan snel in.


Na een carrière als investeerder, trader en oprichter van de Alex Academy, startte André Brouwers in 2011 met het Beleggingsinstituut. Een onafhankelijk bedrijf dat investeerders helpt met opleiding en informatie. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aansporing tot het aangaan van specifieke beleggingen.

Auteur: André Brouwers

Na een carrière als investeerder, trader en oprichter van de Alex Academy, startte André Brouwers in 2011 met het Beleggingsinstituut, een onafhankelijk bedrijf dat investeerders helpt met opleiding en informatie.

Meer over André Brouwers

Recente artikelen van André Brouwers

  1. 11 okt Succesvol beleggen in een woud van rode vlaggen 6
  2. 08 okt Record aantal kijkers webinar Sell All
  3. 04 okt De Marktupdate

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links