Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Duurzaam beleggen heeft nog een lange weg te gaan

Auteur: Loege Schilder

Drs. Loege Schilder RBA werkt sinds 2000 op de financiële markten, onder andere als optiehandelaar, vermogensbeheerder en adviseur van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Sinds 2021 werkt hij bij de Duurzaam Beleggen Academie, die cursussen en research aanbiedt op het gebied van duurzaam beleggen in aandelen. Loege kan p...

Meer over Loege Schilder

Recente artikelen van Loege Schilder

 1. 14:00 Drie interessante duurzame aandelen 2
 2. 14 jan Groei duurzaam beleggen biedt kansen en risico’s 8
 3. 20 dec Vooruitzichten voor beleggers in 2022: duurzaam beleggen wint verder terrein

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Peak 17 september 2021 10:30
  Vergroening en verduurzaming zijn een hele grote groffe leugen naar de mensheid zoals het nu wordt vormgegeven. Wist u dat windmolens met enorm veel fossiele brandstof worden vervaardigd en geplaatst en vervolgens na een jaar of 12-14 worden afgebroken en.. begraven! Omdat recyclen te duur is. Hoezo groen en duurzaam? Er worden grondstoffen aan de cyclus onttrokken. Het ziet er groen uit, dat wel, als zo n ding draait in uw gezichtsveld en u s nachts uit uw slaap houdt. Zonnepanelen..., zucht. Zelfde verhaal, de produktie en grondstoffendelving, die ziet u niet. Niks groens aan, pitch black! U kocht t omdat u dacht; fijn! Poen verdienen.. Not, na een jaar of 10 heeft u de investering terugverdiend en begeeft de omvormer (wikipedia) het. Dan zijn de panelen nog 80% produktief en zijn er inmiddels veel efficientere panelen op de markt. Hoppaaa, begraven die handel. Ok, ok, dan koop je niet van die rommel, nee, we gaan het groots aanpakken! We vragen de baas om een gifgroene Tesla... Wist u dat uw Tesla rijdt op 4% wind en zonne-energie (die dus by far niet duurzaam is) en voor ruim 50% op fossiel opgewekte stroom? Geen idee van, want het ding ruikt zo lekker, naar niks. En met fossiel opgewekte stroom hebben we het over kolen! gas, olie en tot afval versnipperd (braziliaans regenwoud) hout. Als het afval is, dan is het duurzaam zegt de vriendelijke Brusselse kabouter Timmermans. Aan mn laarzen! Een Tesla is zo schoon als de binnenkant van mn onderboek, na een week safari !
  Is het nou echt zo erg allemaal? Nou om een ideetje te geven; sinds Bidens aantreden zijn kolen met 2100% gestegen. Dat mag u allemaal inademen, en nu heel snel wakker worden.
  Is er licht in deze duisternis? Groot Brittanie gaf gisteren aan dat zij problemen ondervinden met het plaatsen van groene obligaties. Ze zijn helemaal niet groen, zijn zij nu wel achter gekomen. Kijk, dan krijgen (centrale) banken een probleem. De leugen is niet meer te verhullen. Getuige de natte voeten en slachtoffers in Limburg en Belgie en Duitsland laatst. Langzamerhand zijn we gedwongen de 50% fossiel te gaan ombuigen naar Kernenergie. Dat is nu werkelijk duurzaam en emissieloos. Door de toegebrachte schade aan het millieu, door Timmermans en Al Gore en zijn miljardairs maatjes, die hun zakken vre se lijk hebben gevuld aan de ellende op de wereld, enorme bergen kansloze projecten achterlatend, van uw belastinggeld, moet de kerntransitie nu wat sneller op gang komen. We wonen immers 4 meter onder zeewater. World Economic Forum is voor kernenergie. Dus mocht u er aan twijfelen of ertegen zijn, dat maakt niet uit. Het komt er.
  Wat betekent dit nu voor uw beleggingen? Want daar gaat het artikel over. U kan eens denken aan beleggingen in Uraniummijnen. Als u tegen kernenergie bent, prima, maar het komt er toch, probeer er dan in elk geval iets aan te verdienen. Uraniummijnen zijn er niet zoveel, het is een kleine markt. De markt is zeer diep ondergewaardeerd, waar vindt u dat nog in deze tijd? De grondstofprijs is nu van historische diepte ca 20 usd p pound geklommen naar 49. Een mijn reageert gemiddeld met factor 1,6 ca. op de stijging van de grondstof. U begrijpt dat ik zeer in de noppen ben met het rendement tot nu toe! Dan ben ik mooi te laat denkt u? Nou nee, het begint eigenlijk pas net. Bij een prijs van 40 gaan de bestaande centrales inkopen doen. Rusland heeft al aangekondigd voorlopig niet meer te willen leveren aan de wereldhandel (oppotten en later tegen een veel hogere prijs weer verkopen). Om een idee te geven; de vorige bullrun ging van 30 usd naar 145. Met de inflatie van nu en toenemende vraag heb je het ws over minimaal 200 usd voor de grondstof dus een mijn gaat nog veel harder renderen. Leuker dan het 'rendement' van een warmwaterpomp of een zonnepaneel.
  U vindt verschillende mijnen op de canadese venture index. Ze hebben de afgelopen weken met name een mooie run gehad agv de grondstofprijsstijging die door blijft gaan. De mijn prijzen zullen iets omlaag komen, komende dagen. Kan u mooi beginnen op te bouwen met een mooie korting, voor een echt duurzame groene wereld.
  Succes en veel plezier

 2. Peak 17 september 2021 15:27
  Vergroening en verduurzaming is niets anders dan verklede (centrale) bankensteun. Van het uitkoopprogramma van onze boeren, a 17 miljard, komt het hele bedrag nagenoeg bij de Rabobank in de tas !!!!
  Geef die noodleidende sukkelbank dan gewoon direkt de staatskas en hou 0,5 mrd in Den Haag.. T lijkt zo eenvoudig, maar dat komt er politiek niet door, he?. Daarom veroorzaken boeren nu ineens stikstof... Niet de vliegtuigen van oa. kabouter Timmermans, die dit soort snode plannen bekokstooft met zijn europese milieumatties clan, op Cyprus.
  Nee, eens, ze drinken daar inderdaad geen melk tijdens de vergadering in het plaatselijke bordeel. Dat scheelt dan weer n hoop glazen stikstof.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links