Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitstekend eerste halfjaar voor IEX Group

Uitstekend eerste halfjaar voor IEX Group

Vandaag presenteerde IEX Group, het beursgenoteerde mediabedrijf waar deze website deel van uitmaakt, zijn halfjaarcijfers. Hieronder het volledige persbericht.

Hoofdpunten eerste halfjaar 2021

 • Omzet IEX stijgt met 17 procent tot 2,16 miljoen euro
 • Sterke verbetering EBITDA naar 0,51 miljoen euro (was: 0,09 miljoen euro)
 • Nettowinst: 0,25 miljoen euro (2020: -0,15 miljoen euro)
 • Winst per aandeel 0,06 euro tegen -0,04 in de eerste helft 2020
 • Geheel nieuw IEX.nl platform
 • Verdere stijging aantal abonnees
 • Advertentieverkopen gestegen door focus en herstel van de markt
 • Positieve verwachtingen voor het tweede halfjaar.

Winstgevend eerste halfjaar voor IEX Group

IEX Group heeft in de eerste helft van 2021 goed gepresteerd. De omzet steeg met 17 procent van 1,84 naar 2,16 miljoen euro. De stijging deed zich bij alle activiteiten voor.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) liet een sterke verbetering zien. In het eerste halfjaar 2021 lag het bedrijfsresultaat op +0,51 miljoen euro (2020: 0,09 miljoen euro). De resultaatverbetering is mede te danken aan stringente kostenbeheersing en verbetering van de marges door het herstel van de advertentiemarkt.

Het netto resultaat voor belastingen kwam uit op +0,25 miljoen euro (2020: -0,15 miljoen euro).

Positieve omzetontwikkelingen

Zowel op de advertentiemarkt als op de lezersmarkt heeft IEX mooie stappen gezet. De adverteerders hebben ten opzichte van H1 2020, waarin COVID-19 de regie had overgenomen, meer vertrouwen gekregen om weer te investeren in hun eigen merken en diensten. Dit resulteerde in een toename van 12% aan advertentie-inkomsten ten opzichte van H1 2020.

Ook bij IEX Premium hebben wij de positieve lijn doorgetrokken met de groei van het aantal abonnees. In het eerste halfjaar 2021 zijn er 1.000 nieuwe content-abonnees bijgekomen. Het totaal aantal betalende abonnees (IEX en Tostrams) is daarmee toegenomen tot 9.800.

Deze stijging heeft geresulteerd in een omzetgroei van 10% ten opzichte van eind 2020. Om dit groeiniveau in de rest van 2021 tenminste vast te houden, wordt geïnvesteerd in wervingskwaliteit en capaciteit.

Technologische verbeteringen

In de eerste helft van 2021 is het vernieuwde IEX.nl platform live gegaan en is in de organisatie geïnvesteerd om verdere verbeteringen in 2021 door te kunnen voeren. De nieuwe website, waarop de content voor Premium-abonnees een prominentere rol heeft gekregen, is ontwikkeld door onze eigen IT-specialisten.

Ook is de IEX Marktmonitor geheel vernieuwd, waarbij de koersinformatie door de gebruikers geheel zelf kan worden ingericht. Verder is geïnvesteerd in een nieuw CRM-systeem, waarmee wij nog beter in staat zijn om onze klantdata op een veilige manier te managen, sales en orderprocessen te structureren en onze klanten te informeren over ontwikkelingen binnen onze organisatie.

De investeringen in onze digitale platformen en onze dienstverlening worden komend najaar gecontinueerd. Zo is de verwachting dat in de komende maand de nieuwe IEX App wordt gelanceerd.

In het hart van de beurs

Per 1 juli 2021 is IEX Group N.V. verhuisd naar het Amsterdamse beursgebouw op Beursplein 5. Met deze stap zitten wij nu ook letterlijk bovenop de beurs en zijn wij nog beter in staat onze websitebezoekers en abonnees te informeren over ontwikkelingen op de beurs.

Vooruitzichten: voortzetting trends eerste halfjaar

In 2020 wist IEX Group op het niveau van bedrijfsresultaat het break-even punt te passeren. In de eerste helft van 2021 is ook de nettowinst duidelijk positief en is een gezonde positieve kasstroom gegenereerd.

De verwachting is dat IEX Group die positieve ontwikkeling in het tweede halfjaar 2021 zal continueren. De volledige halfjaarcijfers 2021 zullen op 15 september beschikbaar worden gesteld via de website van IEXGroup.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 15 mei 'We houden onze voelsprieten gericht op de doelgroep'
 2. 15 mei IEX zoekt: Werkstudent Redactie
 3. 11 mei Inkomen genereren met dividenden

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. LLinssen 14 september 2021 10:29
  Wat is er overzichtelijk aan een nieuws site, waar op een beursdag nog pontificaal een niks zeggende technische analyse van 6:00 staat? Waarom zijn alle overzichten zo kort en uit elkaar getrokken? De markt monitor heeft van die korte lijstjes dat je continu in de breedte aan het staren bent alsof je een tennis wedstrijd bekijkt.
  Op mobiel moet je uberhaupt al naar het nieuws zoeke, ik kan dat niet overzichtelijk noemen.
 2. radfahrt 14 september 2021 12:05
  Gefeliciteerd!

  Ben zelf blij met IEX. Een suggestie: Elke week (i.p.v. 'om de week') een krantje thuis ... en geen zomerpauze krant ... zou fijn zijn. (Wel meer werk voor jullie, dat begrijp ik. Maar zou professioneler overkomen, naar mijn mening. Voelt nu een beetje studentikoos. Dat is volgens mij niet waar jullie voor gaan. Toch?)
 3. FozzieBearBull 14 september 2021 12:40
  Ook hier blij met IEX. Premium content voegt zeker wat toe. De ene analyse is wel wat meer 'senior' dan de andere afhankelijk van wie 'm maakt, maar ook daar zie ik zeker groei en ervaring die toeneemt.
  Dit gecombineerd met de expertise die je uit de fora kunt halen maakt IEX voor mij als belegger een platform wat ik niet graag meer zou willen missen.
  Mag wat mij betreft wel volledig online blijven, maar smaken verschillen.
 4. Schip0100 15 september 2021 02:59
  Ook ben ik blij met het abbonnement, maar hebben jullie een heao student losgelaten op de markrtmonitor? Is absoluut geen verbetering. Aub terug naatr de oude versie.
  En.... ik blijf het aankaarten, maar krijg nooit een antwoord. Iex heeft enige jaren terug Behr overgenoemen. De kracht van Behr is dat men grafisch het koersverloop van Assets kon verrgelijken in een gekozen periode. Voor mij was dit de meest waardevolle info ooit! bijvoorbeeld, Hoe outperformed bijv ASMI ten opzichte van Besi. in een bepaalde periode .
  Iex heeft dit nooit overgen0men. Waarom is deze prachtige tool niet meegenomen.?
  Beetje complot denkerig , heb ik een ivermoeden.
 5. Repmuts 16 september 2021 10:58
  Ook bij IEX Premium hebben wij de positieve lijn doorgetrokken met de groei van het aantal abonnees. In het eerste halfjaar 2021 zijn er 1.000 nieuwe content-abonnees bijgekomen. Het totaal aantal betalende abonnees (IEX en Tostrams) is daarmee toegenomen tot 9.800.

  Hmm...ik zet hier mijn vraagtekens bij.
  Ten eerste (minder relevant) ik zie weinig nieuwe forum namen !

  Ten tweede (relevanter) precies 1000 ? In de (half)jaarcijfers is geen ruimte voor afronding, dus hoe serieus is het precies 1000 extra abonnees?
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links