Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Dow laat zijn kopje hangen

De Dow laat zijn kopje hangen

De Dow Jones-index is gestrand op een eerdere top, maar de schade is beperkt.

Na een sterk tegenvallend Amerikaans banencijfer afgelopen vrijdag en een lang weekend zet Wall Street even geen nieuwe all-time highs neer. 

Deltavariant 

Het teleurstellende banenrapport gaf een nieuw signaal dat de deltavariant het economisch herstel hindert en dat de groei kan afremmen. De markt verwacht dat de FED voorzichtiger zal zijn met het verkrappen van het monetaire beleid.

Beleggers zien de economische vooruitzichten verwateren en blijven dus nog even op hun geld zitten.

De zeer lage volatiliteit valt op, hoewel we het slechtste banencijfer van de afgelopen zes maanden hebben gezien. Maar uiteindelijk is er nauwelijks schade in het technische plaatje, in het ergste geval een dipje.

De opwaartse trends op Wall Street geven wel wat ruimte voor wat lichte winstnemingen. Na dit tussentijds dipje zal de opmars worden voortgezet.

Vandaag bekijk ik de belangrijkste indices van Wall Street de Dow, de S&P500 en de Nasdaq, alsmede Wall Street's paniekbarometer de VIX-index.

De Dow Jones laat het kopje hangen onder de weerstand 35.622,10

De Dow Jones is gestrand op de weerstand van 35.622,10 punten en maakt even pas op de plaats. Afgezien daarvan ligt de Dow er technisch bezien niet onaardig bij. Zolang de index hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de Dow breken en sluiten boven de laatste koerspiek en weerstand rond 35.622,10 punten (de top van 16 augustus).

Na een uitbraak wordt 37.500 het volgende opwaartse koersdoel. Onder de steun van 34.568,00 punten (de bodem van 19 augustus) verzwakt het beeld.


S&P 500 index zet een stapje terug, binnen de opwaartse trend

De S&P 500-index pauzeert binnen de stijgende trend. De hogere koersbodems signaleren nog steeds vraag naar de index. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de stijgende fase. 

De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de recente koerspiek naar boven wordt gebroken. Dan mogen we een verdere koersstijging verwachten.

Enkel bij een terugval onder de steun van 4.353,03 punten (de bodem van 19 augustus) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 5.000,00 punten (berekend koersdoel).

Nasdaq 100 index zoekt nieuw koersdoel

De Nasdaq 100 index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, heeft binnen de stijgende trend ons koersdoel van 15.700 punten bereikt.

De opwaartse trend kan worden voortgezet indien de Nasdaq 100-index boven deze top weet te breken. Dan mogen we een verdere koersstijging verwachten en wordt 17.000,00 het volgende opwaartse koersdoel.

De Nasdaq 100 index heeft steun rond 15.142,40 punten (de top van 26 juli). 

Wall Street's paniekbarometer, de VIX index, blijft stabiel op lage niveaus

Er is sprake van rust onder Amerikaanse beleggers. De VIX index, blijft hangen op lage niveaus. Wall Street's paniekbarometer  geldt wereldwijd als een toonaangevende graadmeter van de volatiliteit. Meer specifiek: de VIX is een index die de implied volatility van S&P 500 indexopties weergeeft.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 01 jul Wall Street in een dubbele houdgreep 213
 2. 30 jun Nog geen structureel herstel halfgeleiders 268
 3. 29 jun Nederlandse beurs ontbeert vuurkracht 190

Gerelateerd

Reacties

129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 handyman6 8 september 2021 09:19
  quote:

  Sa Tire schreef op 8 september 2021 08:56:

  Gisteravond een échte Gaalavoorstelling: 6 - 1..
  Vond het ook heel sterk hoelang er na de wedstrijd nog door het team en publiek,samen op het veld werd nagevierd! De opluchting was kennelijk enorm.
  Der Louis werd massaal toegejuicht; zie je ook es dat een klein land zich best groot kan gedragen,als er geleverd wordt....
 2. forum rang 7 ttroo 8 september 2021 09:25
  Breaking news: Dow Jones verandert de naam in DowN Jones. NasDAK verandert de naam in NasZAK. S&P 500 verandert de naam in S&P 400. DAX in DAG. AEX in AEXniksje. CAC - in Bruine Hoop. FTSE in FOETSIE. VIX in GEFIXED!

  Veel naamsveraderingen vandaag. Graag wat herstellen. Ik heb extra shorts nodig.
 3. forum rang 7 Fat behind the curve.. 8 september 2021 10:00
  quote:

  handyman6 schreef op 8 september 2021 09:19:

  [...]Vond het ook heel sterk hoelang er na de wedstrijd nog door het team en publiek,samen op het veld werd nagevierd! De opluchting was kennelijk enorm.
  Der Louis werd massaal toegejuicht; zie je ook es dat een klein land zich best groot kan gedragen,als er geleverd wordt....
  Louis van Gaal is na Rinus Michels de beste Bondscoach die Holland heeft gehad..

  Allebei een beetje 'vreemd' en 'Autoritair' maar wel de beste in hun Soort..

  Dit geeft ook de gelegenheid aan die Gasten van VI..

  Om weer in hun Hol terug te kruipen..

 4. forum rang 7 ttroo 8 september 2021 10:08
  CAC onder de 6 6 6 6. AEX doet een poging om naar de 7 7 7 . 7 7 te gaan. IBEX onder de 8 8 8 8.
  Drama beursdag. En ze zijn net open. Wat een (Europese) breaks overal.
  Buy the Dip - is I am SIP geworden. VIXie doet het fantastisch! Amerikaanse futures doen het nog rustig aan! Bij herstel worden Dow Jones shorts zeer interessant.
  Graag wat herstel! U kunt het. Ik weet het. Ik heb heel veel vertrouwen in U!
 5. forum rang 7 rene l 8 september 2021 10:09
  quote:

  handyman6 schreef op 8 september 2021 09:15:

  [...]Gelukkig hebben we de 600 en 500 petten nog liggen....

  Niks aan het handje handy, zet het petje met de 1000 Euro maar op, oordoppen in, en de zonnebril op.

  Ik kan mij 2008 nog herinneren, op de zaak ging het toen nog fantastisch, de orders waren niet aan te slepen, prijzen liepen de klauwen uit, en de levertijden stegen naar grote hoogte.

  Ik weet het nog goed, ik was in de fabriek in Duitsland en ik stond met de oude Produktionsleiter Herr Adolf (echte naam overigens) te praten, en ik vroeg aan hem, kunt u de productie niet verhogen, m'n klanten zitten me in de nek te hijgen.

  Rustig aan zei hij, het gaat vanzelf over, zo is het altijd gegaan, alles is op dit moment overspannen, uitbreiding van productiecapaciteit is geen optie, want ik krijg zelf de halffabricaten ook niet.
  Hou het maar in de gaten, leveringen stokken, geen omzet, bedrijven zullen problemen krijgen met het betalen van hun rekeningen, en daarna volgt een kettingreactie aan faillissementen waarbij als eerste degenen volgen die al geen vet meer op hun botten hebben.

  Deze man kreeg een jaar later gelijk.
129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links