Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: selectief duurzaam Chinees

Tracker Tips: selectief duurzaam Chinees

Fondsaanbieder BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) heeft een ETF voor maatschappelijk verantwoord beleggen in China gelanceerd.

Deze duurzame tracker biedt blootstelling aan grote en middelgrote Chinese bedrijven met een sterke ESG-rating.

CHINE

De BNP Paribas Easy MSCI China Select SRI S-Series 10% Capped ETF met ticker CHINE en isincode LU2314312849 is verhandelbaar op Euronext Parijs en Xetra en heeft een kostenplaatje van 0,45% op jaarbasis: de goedkoopste in zijn klasse op de Europese markt.

Het universum van CHINE is in beginsel de MSCI China-index waaruit de bedrijven met de hoogste ESG-ratings worden geselecteerd die samen 25% van de marktkapitalisatie in elke sector uitmaken.

Elk bedrijf heeft een limiet van 10% en er is een limiet van 40% voor de som van bedrijven met een weging van 5% of meer.


klik om te vergroten
Bron: MSCI

Bovenstaande grafiek en tabel geven de performance weer van de benchmark tegenover de basisreferentie MSCI China, over verschillende periodes bezien.

Duurzaamheidsfilter

De ETF sluit bedrijven uit die niet voldoen aan de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties of die betrokken zijn geweest bij ESG-gerelateerde controverses.

Ook bedrijven met significante zakelijke activiteiten in sectoren zoals thermische steenkool, kernenergie, controversiële wapens, gokken, tabak, genetisch gemodificeerde organismen en fossiele brandstoffen gaan van de lijst.

Dit leidt tot een index van slechts 90 aandelen, van de 736 die zijn opgenomen in de MSCI China.

Karakteristieken

Het volgende overzicht laat onder meer de Top-10 van aandelen zien met relatief gewicht in vergelijking met de MSCI China, per ultimo juli van dit jaar.
klik om te vergroten
Bron: MSCI

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. treasury t 20 augustus 2021 18:36
    China voldoet als land aan geen enkele ESG norm..Gebaseerd op mensenrechten,huidige CO2 uitstoot en vervuiling ( o.a.plastic soup) behoort China niet tot de landen waarin geinvesteerd dient te worden.Tevens is het een geo politiek gevaar voor onze liberaal democratische samenleving.

    Dus geen 'groene vinkjes,'voor Chinese bedrijven.
  2. Eminem 23 augustus 2021 12:27
    Het lijdt geen twijfel dat China nog in de kinderschoenen staat, wat betreft ESG. BNPP AM heeft middels deze ETF haar huiswerk op duurzaam beleggen convenabel gedaan, welke heeft geresulteerd in een selectie van 90 van de 736 aandelen (12,222%) uit de MSCI China-index. Voor beleggers die op zoek zijn naar een duurzame manier voor Chinese aandelen een passend alternatief, naar mijn mening.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links