Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ziggo mijden of juist niet?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 12 maart 2012 15:17
    Beste Corné,

    U plaatst hierboven de Performance van Telenet etc. Ik neem aan dat U daarmee de koersperformance bedoelt. Die procentuele performance komt namelijk volledig overeen als ik de koers van Telenet op www.iex.nl/Aandeel-Koers/60189683/Tel... vergelijk.

    Maar in de KK heb ik al een paar keer verteld dat dat een slechte vergelijking is en eigenlijk een redelijk vaak gemaakte fout.
    U gaat namelijk totaal voorbij aan de kapitaalsuitkeringen die Telenet regelmatig doet. In totaal al 13,23 Euro waarvan 2,23 Euro op 2 augustus 2010 en 4,50 Euro op 8 juni 2011. Die uitbetalingen zit dus niet in uw grafiek, maar staat wel op de bankrekening van de belegger.

    Zo betaalt Telenet over enkele maanden opnieuw 3,25 Euro naast een dividend van 1,00 Euro en staat de teller van de kapitaalsuitkeringen bij Telenet dus op 16,48 Euro exclusief dividenden.

    Ik heb in de KK al vakre gewezen op het feit dat je grafieken altijd kritisch moet beoordelen. Bij kapitaalsuitkeringen geeft dat een slechte performance in de grafiek, terwijl je als belegger heel goed gevaren hebt. Er zijn meer van dat soort aandelen.

    IPO was 21 Euro. Uitkeringen al 16,48 Euro....En dan nog wat dividend en dan nog een koers op 29 Euro. D'r zijn tegenwoordig niet bar veel aandelen met zo'n parcours.....

    Peter
  2. [verwijderd] 12 maart 2012 17:29
    AB voor Peter. idd de NL markt is te klein voor groei, met daarnaast nog concurrenten in de eigen vijver (UPC), de internet aanbieders en de satelliet mogelijkheden. Aandeel gaat veel te duur de deur uit, zal over een jaar op 10 staan. Voorgaande beurs kabelaar UPC weten we alles van.
  3. [verwijderd] 12 maart 2012 20:18
    er zijn weinig beursintroducties geweest die succesvol waren
    ook deze zie ik als een flop
    het is een markt die op dit moment snel beweegt
    ziggo kan het nu nog bijbenen maar hoe lang gaat ze dat nog volhouden
    dan rest nog de schuldenberg en de hebzucht van de investeerders
    die nu wel eens willen cashen

    gewoon niet doen volg het bedrijf eerst een jaartje
    en besluit dan wat je ermee wilt
  4. [verwijderd] 12 maart 2012 20:55
    Als je met gezond verstand kijkt, als belegger, dan moet je gewoon KPN hebben en niet Ziggo.

    Ik geloof helemaal niet in die mooie praatjes dat Ziggo niet voor maximaal naar de markt gaat omdat 80% nog moet komen.
    De 20% wordt al duur verkocht overladen met schulden en door mooi praten komt er vast ook nog wel het extra pakketje wat nog kan en dan later een keer de rest.

    Mogelijk dat de koers even nog wat hoger kan maar de koers gaat 21 maart in notering en via bijvoorbeeld Binck heb je ze 26 maart pas..., dan ben je denk ik al te laat.

    Voor de langere termijn zou je ze niet moeten willen want dan ben je duidelijk beter af met KPN.

    En dat het van private equity af komt en dat het overladen is met schulden, zeker in deze tijd is gewoon een enorme waarschuwing.
    Dat het niet ongewoon is in die sector wil niet zeggen dat het goed is, het is gewoon bij meerderen niet goed.
  5. [verwijderd] 12 maart 2012 21:23
    Dan ook maar mijn toekomst visie. Triple play wordt single play.
    Kabelaars krijgen dezelfde problemen als de TelCo's, de nieuwe cashcow van de kabelaar: telefonie (heel weinig bandbreedte wel vaste bedrag per maand) valt weg als iedereen mobiel belt of via internet gaat bellen. (skype, voice-whatsapp achtige, appletalk e.d.), net als sms ook aan het verdwijnen is. TV wordt steeds meer ip-tv waar gratis streams (publieke omroep) of pay-tv de norm wordt. Van de triple play blijft uiteindelijk alleen data over. Dezelfde trend zie je nu bij de mobiele TelCo's. En data wordt een commodity, of het nu via coax, glasvezel, koper of door de lucht komt, dus druk op de prijzen.
  6. forum rang 5 theo1 13 maart 2012 09:57
    quote:

    stekel123 schreef op 12 maart 2012 16:29:

    Op technisch gebied is glasvezel superieur. Als de klant eenmaal de keuze heeft kiest ie voor glas. De andere kabelaars gaan dus inleveren en dat zal de concurrentie vergroten en de marges terug dringen.
    Bij mij thuis hebben we glasvezel. Natuurlijk ben ik niet gek en heb ik hem laten aanleggen (dat was namelijk gratis) maar ik gebruik hem niet. Daar heb ik drie redenen voor:
    1- het lijkt of er een netwerkbeheerder en 5 dienstenaanbieders zijn. Maar als je wat beter kijkt, blijkt dat die allemaal onderdeel zijn van KPN. Effectief een monopolie dus. En als je iets niet wil, is het een technisch probleem hebben met een min of meer autonoom onderdeel van KPN want dan word je eindeloos van het kastje naar de muur gestuurd en kun je eindeloos met je mobiel naar akelig dure 0900 helplijnen bellen die je alleen maar van Reggefiber (netwerk) naar Lijbrandt (provider) naar KPN (moeder) en weer terug sturen. Dat ze allemaal onderdeel van KPN zijn, is alleen een nadeel van de klant, want verschillende onderdelen van KPN hebben kennelijk allemaal ruzie met elkaar, communiceren niet onderling en proberen elkaar alleen de voet dwars te zetten, ten koste van de klant.
    2- wegens zeer slechte ervaringen in het verleden wil ik nooit meer klant van KPN of één van zijn onderdelen zijn.
    3- het is een stuk duurder dan ADSL (niet gek aangezien de glasvezel volledig door uitzuigbedrijf nummer 1 KPN wordt beheerst). Ik heb nu telefoon, internet en TV voor samen €35. Bij glasvezel wordt dat minimaal €50 per maand. Zo hard heb ik die bandbreedte nou ook weer niet nodig.
  7. fwb 21 maart 2012 10:22
    Beste Corne,

    Je had het weer eens helemaal mis met deze Ziggo IPO. Dit soort analyses, die een koersverwachting koppelen aan algemeen bekende informatie, hebben toch geen enkele waarde. Dit is de typische fondsbeheerders.

    Niks aan de hand zolang je fonds maar in de buurt van de benchmark blijft en jaarlijkse die 1% management fee binnenkomt.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links