Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sputterende contra-indicatoren: in de afgelopen 10 jaar waren analisten niet zo positief als nu

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

139 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 17 augustus 2021 20:12
    quote:

    Bolleke Beer schreef op 17 augustus 2021 18:37:

    [...]naast het grootste financiele experiment van de centrale banken mogen we dit toch wel het grootste medische experiment noemen.
    't Is dat mijn huis binnenkort volhangt met werk uit het familie-atelier, maar deze is echt om in te lijsten.
  2. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 17 augustus 2021 20:49
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 17 augustus 2021 20:12:

    Sommige blinde ……s kunnen beter lekker blijven slapen, sommige mensen komen hier op een moment dat je dan iets kunt verwachten……!

    O ja, wat was dat ook alweer met alias B.Heij wanner die op vakantie ging…?
    Angela voelt zich echt niet aangesproken, ze heeft gewoon nog een CFD-tje @ 35200 bijgekocht ;-)

    Edit: huidige stand 3 cfd-tjes, trouwens waar blijft Toerist? Hij zou nu toch wel langs moeten komen...
  3. Stock Exchange Monkey 17 augustus 2021 21:13
    quote:

    1_Million_Euro_Man schreef op 17 augustus 2021 20:39:

    [...]

    Dit strookt niet helemaal met jouw visie voor 2021, niet waar? Doemdenker ;-)

    Angela heeft haar eigen vork :p! (zie bijlage)
    Wist niet dat ze een een Nieuw-Zeelander is, prachtig land.

    Wow! Vrouw valt 92 kilo af en is onherkenbaar
    www.cosmopolitan.com/nl/lifestyle/new...
    ;)
  4. forum rang 6 ttroo 17 augustus 2021 22:30
    Zowiezo vraag ik me af of als Willeke echt om haar achterban geeft dat ze elk jaar trouw een griep prik heeft gehaald. Want als je echt om je achterban geeft, en je weet dat je achterban zwak is, doe je er zelf ook alles aan om dat te beschermen! En als ze geen griep prik heeft genomen, dan zal ze dat keurig gemeld hebben bij haar optredens zodat haar achterban weet welke risico ze nemen. Wel geheel alles doortrekken. Zo wie zo is het misschien onverstandig dat je een hele groep zwakkeren bij elkaar zet. Op de hogere leeftijden kan zelfs een open raam tijdens haar optreden mogelijk fatale gevolgen hebben, maar ook eventuele onderlinge verspreiding van een virus of iets anders. En wat te doen bij geluidsoverlast. Lekker zeg, als je niet van haar muziek houdt, en je bent op leeftijd en je wordt indirect gedwongen om naar haar muziek te luisteren. En haar zoon, zal ze die geheel steunen tegen een vrouw die aangifte heeft gedaan tegen haar zoon van poging tot mishandeling en doodslag. Je bent pas veroordeeld als je bent veroordeeld, maar een vrouw die dit heeft ondergaan behoort ook tot de zwakkeren. Kortom iedereen verdedigt haar of zijn of het positie.

    Zowiezo, heeft de wereld vele problemen. Nederland heeft vaccins, andere landen niet. Dat is gewoon asociaal van Nederland. Kortom Willeke pakt er al twee. En gunt er niet eentje aan iemand in een ander land. Liever iemand dood in een ander land, dat is niet erg. Dat wordt niet gezien!

    Kijkt u eens naar alle verkrachtingen, mensen die op straat leven, mensen die in zware armoede leven, mensen die in de zon moeten lopen naar een dorp voor wat brood en weer terug. Kortom er zijn nog vele groepen andere zwakkeren! Kijkt u eens naar de tolken, beveiligers, schoonmakers en anderen in Afghanistan. Mensen die in andere landen op vuilnis belten leven. Is hun leven minder waard?! Gun je iemand van hen niet 1 vaccin?! Vermoedelijk hebben deze mensen nog niet eens uitzicht op een vaccin. Oftewel die krijgen het corona risico er gratis extra bij de zware omstandigheden waarin ze leven! Is uw eigen leven zo veel meer waard dan die andere leven. En dan praten over socialisme?!

    VIXie moest er voorbij, ze hadden grote haast. Maar crashte ergens onderweg. Jammer. Maar misschien is dit ook beter, dit is ook een voorzichtigere benadering van de VIX. Dat meteen pieken is niet handig voor het verdere verloop van de VIX.

    Afwachten wat de nachtspook gaat doen. Canada heeft zich goed gehouden. De beren hebben zich laten zien en een soort van test gedaan. Maar die test is afgwezen door de stieren. En de stieren zijn ruim op hoogte opgeveerd. Jammer voor de beren aanhangers en aanhangsters.

    Nee, beren hebben zicht twee dagen laten zien. Ze hebben wat resultaten geboekt. De meeste indices blijven op hoogte in de grafieken. Maar ze moeten veel meer laten zien.

    Mogelijk vannacht met Australie. Een keer rode koersen in India. Rode koersen in Zwitserland. Kortom ze moeten nog steeds aan de bak de beren. Zijn die schulden nog niet weggebrand? En Amerika, hoe houden ze het vol een Tripple A met een (bijna) 130% schuld!

    China, heeft gezien wie ze nodig hebben, als ze Taiwan willen binnen vallen. De gehele wereld heeft een partij gezien die dat heel snel kan. Zowiezo klinkt het leuk als Engeland twee oorlogschepen stuurt richting Taiwan maar wat stelt dat voor? Ok. Nucleaire Wapens zitten er misschien in. Zowiezo is dat niet eerlijk. Engeland kan de gehele wereld vernietigen, maar anderen mogen dat niet. Lekker zeg. Een soort Corona in het kwadraat, want nucleair zal een grotere impact hebben. Kortom de wereld is helemaal niet zo mooi, keurig en zo sociaal onderling. Het is allemaal positie!
  5. forum rang 6 ttroo 17 augustus 2021 22:35
    Transportvliegtuig dat Nederlanders moest evacueren uit Kaboel opgestegen zonder landgenoten
    UPDATEEen transportvliegtuig dat naar Kaboel vloog om onder meer Nederlanders uit Afghanistan te evacueren, is teruggevlogen met 40 mensen aan boord.

    40 mensen in een transport vliegtuig?! Waarom niet meer? En hebben ze allemaal een mondkapje om? En gaan ze allemaal straks in quarantaine of krijgen ze straks allemaal een vaccin? En worden ze straks allemaal getest? En de mensen die ze begeleiden - hebben die allemaal een vaccin? En zijn die vaccins nog volledig goed? Of gaan ze al achteruit in bescherming?

    Maar 40 mensen in een transport vliegtuig?! Nederland dit is echt om te schamen! Het kon feitelijk niet schaamwekkender maar het is toch gelukt! Triest van het Oranje Land. En straks weer ander landen bekritiseren, want ze weten het beter.
  6. forum rang 6 d' Aandelen ' 17 augustus 2021 22:50
    Nou Ttroo,

    er is wel een verschil tussen Israëlische militairen die hun eigen mensen gingen redden in Entebbe Uganda dan Nederlandse militairen die in Kabul Afghanen moesten ophalen, die Taliban lijken me ook gevaarlijker dan die Ugandezen.

    Alhoewel die operatie in Uganda nog veel meer onzeker was.
  7. forum rang 6 ttroo 17 augustus 2021 22:53
    Was een Navo vliegtuig. Nog veel erger! Nederland is onderdeel van de Navo. Je kunt toch druk uitoefenen dat het vliegtuig geheel vol vertrekt uit Afghanistan! Voor alle duidelijkheid: er is een crisis daar! Misschien weet het Oranje Land daar niets van. Dat kan. Dat zou nog verbijsterend zijn, maar ok. Het kan.

    Bedankt voor het muziekje. Kan ik zeker waarderen!

    Rustige dag. Meer Corona dan TA. TA is nog te weinig gebeurd. Gelukkig goed verdeeld mijn cash en mijn short positie. Morgen kan ik direct weer extra shorts bijkopen. VIXie future loopt wat op nabeurs. Maar minimaal. In de nacht moet het gaan gebeuren. Groene of Rode nachtspook. Het wordt tijd voor een Groene Nachtspook, maar beren laten zich goed zien, dus ik ben niet geheel verbaast als de rode nachtspook voor de derde keer te voorschijn komt. Dat zou wat zijn. Dat is Breaking News. Record aantal klachten bij de Centrale Banken zullen dan komen.

    Yields. Ze hebben het gehouden. Vlag kan uit. Mooie sluiting die Ukkie yield: 0.5550. Ze beginnen en eindigen met wat ze waard zijn en in het midden scoren ze kleine onvoldoende. Ze blijven in de downtrend zitten. Ze moeten naar de 0.6 toe. Parameters blijven lekker zwak in de yields, kortom die gaan ons nog heel veel pijn daardoor doen. Hogere yields blijven komen en komen. De Trigger wordt alleen nog gemist. Maar die gaan vanzelf wel komen met landen die geheel alles op credits doen.

  8. forum rang 6 ttroo 17 augustus 2021 23:17
    Die Yennen zijn niet voor uit te branden. Net als de Nikkei. Taiwan en Zuid Korea gaan op zoek naar een bodem. AB Inbev kan nauwelijks opveren. Opvallend, want je zou toch zeggen dat er genoeg hoeveelheid bier in de wereld wordt afgezet, maar met de lockdowns in Azie, zal dat impact hebben op de bier verkopen. Maar in Europa wordt er feest gevierd als of Corona geheel weg is. Ze moeten wel goed rebouden en daarmee bedoel ik grotere stappen hoger, want ze gaan richting hoogtes op de grafieken en voorlopig blijft de downtrend in AB Inbev valide.

    Kering moest in twee dagen aardig wat stappen terug. Dat werd tijd, want ze lagen erg hoog. Maar ze hebben het lang volgehouden!
    Vuiton moest ook terug, maar de helft minder dan Kering. Essilor daarentegen kon een groene koers noteren.

    ING met slechte ratio's noteerde een rode koers. Gaan ze corrigeren? Arcelor. Ze kunnen het niet meer bolwerken. Van een 30.7 naar een 29.8.
    Dat is voor Mittal begrippen - rustig. Technisch is het zonde dat ze de 30.7 niet naar hogere waardes konden brengen.

    ASML vooruit. Die zitten net in de range. Of net onder de range. Rode koersen is niet goed voor ASML. 664 kan zo gedrukt worden naar een 6 4 0.
    Gelukkig hebben ze een mega aandelen inkoop programma achter ze staan. Volgens mij doet Lammetje het veel slechter. Kan ASML het volhouden? Ratio's worden verknald. Zonde. Zolang China nog niet kan concurreren kan ASML dit nog doen, maar wie weet komt straks concurrentie uit meerdere hoeken: Amerika EN China. Een alleen staand Oranje Bedrijf is een makkelijk slachtoffer.

    Het is rustig qua nieuws over het Chinese vliegtuig en de Chinese machine. Interessant om te zien wie als eerste met het finale produkt komt eind dit jaar of mogelijk begin nieuwe jaar. En dit zal meteen impact op de markten hebben. Niet dat de concurrenten meteen instorten, maar China kan genoeg cash en expertise binnen halen om noodzakelijk door te ontwikkelen en China wordt daarmee een nog grotere concurrent van het Westen en op een hoger niveau. China zal aan de weg blijven timmeren. Amerika moet en doet moeilijk over een infrastructuur plan welke zeer noodzakelijk is. Nee, dan lijken de Communisten sneller en beter te handelen. Omgekeerde wereld.

139 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links