Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX verhoogt advies Aegon naar Buy

IEX verhoogt advies Aegon naar Buy
Beeld: ABM

De IEX Beleggersdesk heeft het advies voor Aegon verhoogd van Hold naar Buy. Het koersdoel is opgetrokken van €4,15 naar €4,75.

Aegon wist zelfs de meest optimistische taxatie te overtreffen, schrijft analist Niels Koerts. Hij wijst op de stijging van het operationeel resultaat met 62% in het tweede kwartaal en het feit dat de verzekeraar een verlies van €1,1 miljard wist om te buigen in een nettowinst van €849 miljoen.

De aandeelhouder wordt niet vergeten, getuige de verhoging van het interimdividend met twee cent naar €0,08 per aandeel. Al met al is Aegon onder leiding van CEO Lard Friese bezig aan een sterke turnaround, concludeert Koerts.

Lees de volledige analyse op IEX Premium.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 18 okt Slimste-winnaar vertrouwde op onderbuikgevoel
  2. 13 okt 'Energietransitie legt kiem voor grondstoffensupercyclus' 3
  3. 12 okt Slimste Belegger: de quizvragen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,534 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links