Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Nou eh... en toen?

Ja, natuurlijk er is een Grieks akkoord: 85,8% van de obligatiehouders swapt gezellig mee tegen het leuke sommetje van - katsjing - 172 miljard euro. Blijft een wereldprestatie van het land. Zo'n 350 miljard euro schuld opbouwen en dan is nu één miljoen van de tien miljoen Grieken werkloos. Dat heet plunderen.

Dat was het verleden, de Grieken hebben nu een iets schonere lei. Of vandaag de koersen daarvan gaan lopen is een ander verhaal. Bezit van de zaak is het einde van het vermaak, is een spreekwoord dat dan meestal van kracht is. Ik vermoed saaie, kleurloze en richtingloze markten in aanloop naar het Payroll Report.

Nomaal altijd op de eerste vrijdag van de maand, dit keer de tweede. Jawel, we hebben een Payroll Report, ofwel de maandelijkse Amerikaanse arbeidsmarktcijfers. Een, zoals Studio Sport zou zeggen, uitgebreide voorbeschouwing las u hier gisteren al op IEX.nl. De verwachtingen zijn dit keer hoogespannen!

Hollandse drukte

Met publiekslieveling Fugro KW4-cijfert het laatste AEX-bedrijf. Twee divisies lager is er publieksverschoppeling Grontmij met haar resultaten én een emissie van 80 miljoen euro. Daar maak je meestal geen vrienden mee onder beleggers... Veel Nederlands bedrijfsnieuws en -cijfers nog vandaag, waaronder ABN Amro.

Succes er mee, alvast een fijn weekend en oh ja, denk nou niet dat met die Griekse deal de zon ineesn gaat schijnen in de EU. Er zijn meer probleempjes, hoor. Wie wacht tot alle problemen de wereld uit zijn vindt alleen nooit een moment om te beleggen en is dan zeker te laat :-) Hup, over naar de markten:

 • Daar was ik al bang voor, de futures doen niet veel
 • Azie wél: alles groen en vooral Japan en India gaan hard
 • EUR/USD heeft zich door de verwachting dat er Grieks akkoord kwam de 1,32'ers in geworsteld, maar moet nu even passen
 • Goud (weer boven 1700 dollar) en zilver staan voorzichtig hoger
 • Oliebenchmarks WTI en Brent stijgen ook weer zo sneaky
 • De Bund future houdt zich vooralsnog gedeisd, maar het kan zo maar los gaan

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Mooi en helder plaatje van de mogelijke plannen van de Fed om... Tja, het is natuurlijk precies de bedoeling van voorman Ben Bernanke en de zijnen dat 'n nijvre stukjestikker zoals ik dit geen Quantitative Easing III (QE3) ga noemen. Weet u een leuke naam?

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken? "Chinese inflatie, Amerikaanse banen, Griekse afstempeling en Amerikaans vermogen (en schuld), QE als hoofdschuldige pensioentekort, Chinese groeiraming (who cares?), tegenvallende consumptie NL, rente Brazilie "

Belangrijkste buitenlandse KW4-cijferkandidaten

 • 07:00 Linde
 • 13:00? Freddie Mac

Macroagenda

 • 03:00 China: inflatie (CPI & PPI) februari (consensus: +3,6% & 0,0%)
 • 03:00 China: industriële productie januari (consensus: +12,4%)
 • 08:00 Duitsland: inflatie (CPI) februari (consensus: +0,7%)
 • 14:30 VS: Payroll Report februari (consensus: 203.000 & 8,3%)
 • 14:30 VS: handelsbalans januari (consensus: -48,4 miljard dollar)
 • 16:00 VS: groothandelsvoorraden jan (consensus: +0,6%)

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 02 jun Gezellig voorbeurs, dat was het schuldenplafond en nu er is weer kwartje 11
 2. 01 jun Het kan nog gekker: hoe Nederland gasimporteur en kolenexporteur werd 6
 3. 01 jun Het is groen voorbeurs en van plafond is het naar rentes en economie 2

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 9 maart 2012 08:53
  beste AJK, weet jij of er iemand rijk geworden is van de Griekse schulden? Moet haast wel, want alleen maar verliezers bestaat gewoon weg niet. Je leent geld bij de ECB(Sinterklaas), koopt bijvoorbeeld 'italiaans papier' die dan waardevoller worden; stort het geleende bedrag +onkosten t.z.t. terug en de rest verdwijnt in de grote zak van Zwarte Piet.
 2. [verwijderd] 9 maart 2012 12:58
  quote:

  Redactie IEX.nl schreef op 9 maart 2012 09:59:

  Hoi Korbe,

  De Grieken hebben vooral zelf hun land leeg gestolen. Hoeveel euro staat er ook wel niet in Zwitserland geparkeerd? Verder verdienen handige handelaren en de slimste grote partijen altijd geld aan zoiets - en daar is niks mis mee, vind ik.

  Arend Jan
  Hoi Arend Jan, bedankt voor het antwoord. Mee eens maar ik blijf het een 'vreemde zaak' vinden.
 3. kolenboer 9 maart 2012 13:05
  quote:

  Redactie IEX.nl schreef op 9 maart 2012 09:59:

  Hoi Korbe,

  De Grieken hebben vooral zelf hun land leeg gestolen. Hoeveel euro staat er ook wel niet in Zwitserland geparkeerd? Verder verdienen handige handelaren en de slimste grote partijen altijd geld aan zoiets - en daar is niks mis mee, vind ik.

  Arend Jan
  Die grieken zijn zo dom nog niet.
 4. kolenboer 9 maart 2012 13:23
  quote:

  Redactie IEX.nl schreef op 9 maart 2012 09:59:

  Hoi Korbe,

  De Grieken hebben vooral zelf hun land leeg gestolen. Hoeveel euro staat er ook wel niet in Zwitserland geparkeerd? Verder verdienen handige handelaren en de slimste grote partijen altijd geld aan zoiets - en daar is niks mis mee, vind ik.

  Arend Jan
  Ik vind gestolen wel een groot woord AJK,

  Wij zijn hier geen haar beter. Wat zou jij doen als je Griek was en je had veel geld? Ik ging het zeker niet aan die boeven geven zoals Jan Kees de Jager.

  Die Grieken wilden ons geld helemaal niet. Ze moesten het pakken, linksom of rechtsom. Hadden ze het niet genomen dan had Europa de oorlog verklaard. Daarom hebben ze die vorige premier aan de kant geschoven. Er moest iemand komen die het geld aan wilde pakken. De Jan Kees de Jagers wilden het maar al te graag geven. Er zou toch eens een bank omvallen, je weet tenslotte maar nooit. Dan wij maar betalen voor die !@#$%^&& banken
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links